Srijeda, 15. svibnja 2024.

BOTANIČKI VRT KOD ANG-a Mlinarić: Projektni zadatak je dovršen, pripremamo se za povlačenje europskih sredstava

U Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u planu je izgradnja botaničkog vrta koji će biti nadogradnja na platinasti status Eko-škole.

Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, kazala je kako su arhitekti krajobrazne arhitekture odradili velik zahvat kada je riječ o botaničkom vrtu.

– Kompletan prostor prednjeg dijela parka ispred Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, kao i dio koji ide prema centru, treba se revitalizirati tako da se posade nove sadnice, drveće, nisko i visoko raslinje te naravno da se napravi kvalitetan botanički vrt kao i učionica na otvorenom za učenike – pojasnila je.

Istaknula je i kako se jako vesele tom projektu, a trošak izgradnje procjenjuje se na 120.000 eura.

– Projektni zadatak dovršen je prošle godine i sada smo u fazi priprema za povlačenje određenih financijskih sredstava iz Europske unije, a dio će ići iz Grada Koprivnice. U dogovoru s ravnateljem ćemo vidjeti u kojem intenzitetu će sve ići te da kroz sljedećih par godina napravimo sve navedeno – zaključila je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ravnatelj Darko Sočev je dodao kako je ipak u svemu tome važna i ekološka perspektiva.

– Ništa se neće rušiti ili maknuti, već će se samo nadograđivati i posložiti kako bi se dobila lijepa zatvorena priča – napomenuo je.

Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca, kazala je kako će u svemu sudjelovati i stručne službe.

– Na tom dijelu posla radit će i puno specijalista, tako da ćemo svi zajedno napraviti jednu lijepu stvar za ovu školu, ali i za cijeli grad te sve buduće generacije – ističe.

Predsjednik Udruge Lijepa naša Mirko Rušić poručio je kako je važno da učenici vrt koriste za usvajanje znanja.

– Naime, učenici trebaju povezivati sadržaj koji uče u okviru biologije, prirode i zemljopisa s onim što izravno mogu vidjeti u botaničkom vrtu. Stoga, to neće biti samo izložbeni prostor, već će ga učenici moći posjećivati i u vrijeme odmora – kazao je Rušić te dodao kako je riječ o jednom od većih projekata koji će zasigurno biti na ponos gradu Koprivnici te školi.

zatvori