Petak, 24. svibnja 2024.

‘BORIK JE NAŠ IZBOR’ Božica Jelušić i Eleonora Grgac u đurđevačkoj oazi zelenila pripremaju zanimljiv ekološko–umjetnički doživljaj

U đurđevačkoj Park šumi Borik ove nas subote od 11 do 13 sati očekuje zanimljiv ekološko–umjetnički doživljaj naziva “Borik je naš izbor”.

Naime, ekologinja i književnica Božica Jelušić će s prijateljicom, slikaricom i keramičarkom Eleonorom Grgac pripremiti posebnu izložbu posvećenu prijateljstvu stabla, izvijestili su iz Grada Đurđevca.

– Bit će to ekološko–umjetnički doživljaj Borika na licu mjesta pod nazivom “Borik je naš izbor”. Time će ove đurđevačke umjetnice na posebnom mjestu i posebnom izložbom obogatiti ovogodišnji program Jeseni u Đurđevcu i još jednom potvrditi da je umjetnost zadnja domena “srdačne veze” između florealnog, botaničkog i dendrološkog carstva i svijeta – poručili su.

Izložba će biti postavljena među stablima borova u ograđenom prostoru koji s puno volje i ljubavi Elenora Grgac godinama čisti od kupina i druge nepješčarske vegetacije.

– Ovaj jedinstven doživljaj Borika obogatit će i Eleonorina kćerka Gordana, inače ovlaštena aromaterapeutkinja, zvukoterapeutkinja i autorica mandala te Miljenko Grgac, autor land art instalacija i skulptura – dodali su u Gradu.

Autori pozivaju sve građane da im se pridruže na izložbi i domjenku u prirodi. Ulaz je slobodan, a druženje bez obaveza bit će u Ulici Miroslava Krleže – kuća Grgac.

Izvor: Grad Đurđevac
zatvori