Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] U prvom županijskom derbiju Tehničaru dolazi Borac, a u drugom Bratstvo dočekuje kloštransku Mladost

Susreti devetog kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica očekuju nas ovog vikenda.

Prve četiri utakmice igraju se u subotu u 15:30, a u Cvetkovcu ćemo gledati županijski derbi u kojem će snage odmjeriti Tehničar i Borac. Susrest će se dvije kvalitetne ekipe, a spomenimo da je Tehničar i dalje favorit lige te ju trenutno predvodi s 22 boda, odnosno šest bodova više od drugoplasiranog Dinama iz Predavca. Cvetkovčani su ove sezone izgubili samo jednom i na svom će terenu u subotu biti favoriti, no ne treba podcijeniti igrače Borca koji su trenutno šesti na tablici s 12 bodova. Kada je riječ o učinku Imbriovčana, u prvih osam kola ostvarili su tri pobjede, tri poraza i dva remija.

Nogometaši molvarske Mladosti uputit će se u Čazmu gdje će ih dočekati istoimeni domaćini. Molvarci muku muče s rezultatima te su prošla dva kola dvaput i izgubili, a trenutno su na 12. mjestu sa sedam bodova. Pobijedili su u dva navrata, jednom su remizirali, a sve ostalo su porazi. U bajnoj situaciji svakako nije ni Čazma koja je na začelju tablice s tek jednim bodom. Tražit će Čazma u ovom susretu slamku spasa, no nešto će se ipak pitati i Molvarce kojima bi pobjeda dobro došla.

Zanimljivo će biti i u Virju gdje Podravcu pristiže Sloga iz Zdenaca. Virovci su 10. na tablici i broje devet bodova, a u zadnja tri kola ostvarili su pobjedu, poraz i remi. Gosti u ovoj utakmici su deveti s 12 bodova pa je ovaj susret ujedno i derbi susjeda na tablici.

Nogometaši legradskog Graničara odlaze na gostovanje u Slatinu. Legrađani su pretposljednji i broje isti broj bodova kao i Molvarci, a prošlog ih je vikenda pobijedio Podravac, dok su u sedmom kolu slavili protiv Čazme. Slatina je pak sjajna četvrta uz 14 bodova i ima dvije zaredane pobjede.

Kada je riječ o nedjeljnim utakmicama, prvo ćemo u Kunovcu u 11 sati gledati još jedan županijski derbi koji će igrati domaće Bratstvo i kloštranska Mladost. I Kloštrani ove sezone imaju problema s rezultatskim uspjesima, izgubili su prošlog vikenda od Slatine, a od Slatine su poraz upisali i Kunovčani. Bratstvu će u nedjelju svakako važna biti prednost domaćeg terena i prijepodnevni termin u kojem se dobro snalazi, a u svakom slučaju očekuje nas zanimljiv županijski ogled.

Preostale dvije utakmice počet će u 15:30. Ferdinandovac će biti mjesto susreta istoimenog domaćina i Garića. Ferdinandovčani su malo pali na tablici; nakon uspješnog niza imali su tri zaredana poraza pa su trenutno osmi, dok su gosti sedmi. Kada je riječ o učinku Garića, u zadnja tri kola ima poraz i dva remija. Sastaju se dakle dvije jednako kvalitetne momčadi, pa neka bolja pobijedi.

Preostala utakmica kola igra se u Predavcu, a igraju Dinamo i Bilogora 91.


Raspored igranja devetog kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

21.10.2023. 15:30 Cvetkovec NK Tehničar (Cv) – NK Borac
21.10.2023. 15:30 Čazma NK Čazma – NK Mladost (Mo)
21.10.2023. 15:30 Virje NK Podravac (V) – NK Sloga (Z)
21.10.2023. 15:30 Slatina NK Slatina – NK Graničar (L)
22.10.2023. 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Mladost (KP)
22.10.2023. 15:30 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Garić
22.10.2023. 15:30 Predavac NK Dinamo (Pr) – NK Bilogora 91

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori