Petak, 3. svibnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Sraz Tehničara i Bilogore, županijski derbiji u Legradu i Imbriovcu

U Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica ovog nas vikenda očekuju utakmice osmog kola.

Prve četiri utakmice kola igraju se u subotu, a Bratstvo putuje u Garešnicu gdje će zaigrati s ekipom Garića. Domaćinima “igra” prednost domaćeg terena, no nešto će se ipak pitati i goste. Spomenimo i da je Garić u prošlom kolu remizirao s Borcem, dok je Bratstvo izgubilo od Slatine.

Zanimljivo će biti i u Molvama gdje dečkima s Krbuljina pristiže Dinamo iz Predavca. Molvarci su u prošlom kolu izgubili od vodećeg Tehničara, a Dinamo je pak pobijedio Slogu iz Zdenaca. Gosti koji su treći na tablici u Molve dolaze u ulozi favorita, no 12. Molvarci se sigurno neće predati bez borbe.

Derbi kola igrat će se u Grubišnom Polju – drugoplasiranoj Bilogori 91 dolazi Tehničar koji je prvi na tablici. Cvetkovčani nad Bilogorom imaju prednost od četiri boda, a taj će odmak željeti očuvati i nakon ovog susreta, no domaćini im s druge strane žele pomrsiti planove kako bi im se što više približili, a nadolazeći susret prava je prilika za baš to. U svakom slučaju, u Grubišnom Polju čeka nas napeta utakmica, pa neka bolji pobijedi.

U subotu će snage još odmjeriti Sloga iz Zdenaca i Čazma.

Preostala tri susreta gledat ćemo u nedjelju pa tako Mladosti u Kloštar Podravski dolazi Slatina. Trgnuli su se Kloštrani u zadnja dva kola i ostvarili dvije pobjede nakon dugog niza bez bodova. Izdignuli su se i na tablici, a trenutno su 10. sa sedam bodova. Slatina je pak šesta s 11 bodova, a u ovaj susret ulazi nakon već spomenute pobjede protiv Bratstva.

I Graničar iz Legrada imao je problema s rezultatskim uspjesima, a nakon što je na klupu sjeo legendarni Cvele, “pala” je i pobjeda i to protiv posljednjeplasirane Čazme. Naravno, pred Legrađanima je s novim trenerom još puno posla, a u nedjelju im u goste dolazi Podravac iz Virje te će se igrati županijski derbi. Ni Virovci nisu u dobroj poziciji, trenutno su pretposljednji sa šest osvojenih bodova.

Još jedan županijski derbi igrat će se u Imbriovcu gdje će se susreti Borac i Ferdinandovac. Ferdinandovčani su u zadnja dva kola bez boda, no slično možemo reći i za Borac koji je u prošlom kolu remizirao, a u pretprošlom izgubio.


Raspored igranja osmog kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

14.10.2023. 16:00 Garešnica NK Garić – NK Bratstvo
14.10.2023. 16:00 Zdenci NK Sloga (Z) – NK Čazma
14.10.2023. 16:00 Molve NK Mladost (Mo) – NK Dinamo (Pr)
14.10.2023. 16:00 Grubišno Polje NK Bilogora 91 – NK Tehničar (Cv)
15.10.2023. 16:00 Kloštar Podravski NK Mladost (KP) – NK Slatina
15.10.2023. 16:00 Legrad NK Graničar (L) – NK Podravac (V)
15.10.2023. 16:00 Imbriovec NK Borac – NK Ferdinandovac

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori