Utorak, 14. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Vodeći Podravec odlazi u Reku, Omladinac dočekuje Čvrstec, Prekodravac traži nove bodove kod sigečke Mladosti

Pred nama je 11. kolo Druge županijske nogometne lige koje se igra u nedjelju s početkom u 14 sati.

Vodeći Podravec gostuje u Reki. Trebao bi ovo biti lak zadatak za vodeću momčad prvenstva s obzirom na podosta kikseva koje je imala ekipa Reke. Jedan od najvećih ove sezone, dogodio se u prošlom kolu kada ih je s 11:1 pregazio Prekodravac. Velika je vjerojatnost da Reka i ovo kolo pretrpi poraz jer Podravec je veliki favorit ove utakmice.

Trenutno drugoplasirani Prekodravac odlazi u goste sigečkoj Mladosti. Nedjeljni domaćini u utakmicu ulaze kao blagi favorit jer su tijekom ove sezone pokazali kako iz Sigeca baš i ne odlaze bodovi.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, ima Mladost iz Koprivničkih Bregi koja će gostovati kod Mičetinca. Bregovci su nakon lošeg starta u sezoni u protekla tri kola upisali dvije pobjede te remi. Upravo posljednja tri kola zaslužna su za to da su se Bregovci izdigli s dna prvenstvene ljestvice te se s 10 sakupljenih bodova nalaze na 10. mjestu. Mladost u nedjeljni dvoboj ulazi kao veliki favorit te je poprilično izgledno da će i četvrto kolo zaredom doći do bodova.

Omladinac nakon prošlotjednog poraza od Podravca u derbiju kola ovog tjedna na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. Omladinac se trenutno nalazi na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Prekodravac, dok se Čvrstec s 13 osvojenih bodova smjestio na osmo mjesto. Prednost domaćeg terena, ali i neupitno bolji igrački kadar, daje Omladincu ulogu favorita u ovom kolu.

Derbi donjeg djela prvenstvene ljestvice igra se u Gotalovu gdje Gošku u goste dolazi Gornja Rijeka. Gošk je u dobroj formi te je u posljednja dva kola upisao dvije pobjede u nizu i to protiv puno kvalitetnijih protivnika. Gornja Rijeka također u posljednja dva susreta ima pozitivne rezultate, točnije pobjedu i remi. Trebala bi stoga ovo biti zanimljiva utakmica, bez izrazitog favorita.

Sokol ovo kolo ima jedan od najtežih zadataka. Naime, igrači Sokola u nedjelju gostuju kod Viktorije u Vojakovcu. Iako je Viktrorija upisala dva poraza za redom, Viktorija je na domaćem terenu uvijek favorit bez obzira na protivnika.

U Novom Virju Graničaru u goste dolazi Drava iz Podravskih Sesveta. Trebala bi ovo biti jedna od izjednačenih utakmica ovog kola s tim da je lagana prednost ipak je na strani domaćina.


Raspored igranja 11. kola Druge županijske nogometne lige: 

29.10.2023 14:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Mladost Bregi
29.10.2023 14:00 Gola NK Gošk – NK Gornja Rijeka
29.10.2023 14:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Sokol
29.10.2023 14:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Drava (PS)
29.10.2023 14:00 Herešin NK Omladinac – NK Čvrstec
29.10.2023 14:00 Reka NK Reka – NK Podravec
29.10.2023 14:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Prekodravac

Tablica Druge županijske nogometne lige: 

zatvori