Petak, 24. svibnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola u Torčecu gostuje Omladinac, okršaj dviju Mladosti u Koprivničkim Bregima, Prekodravac protiv Reke lovi priključak vodećem dvojcu

Pred nama je već 10. kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u 15 sati utakmicom u Sokolovcu gdje će domaćin Sokol snage odmjeriti s Goškom. U teoriji Sokol ima najlakši zadatak ovo kolo jer je Gošk posljednji na prvenstvenoj ljestvici sa svega šest osvojenih bodova. Svoje posljednje bodove Gošk je osvojio u prošlom kolu kad je na domaćem terenu s 2:0 svladao Dravu iz Podravskih Sesveta. Sokol se s druge pak strane smjestio u sredini tablice s 13 osvojenih bodova te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Kolo se nastavlja u nedjelju kad se s početkom u 15 sati igra preostalih šest susreta.

Derbi kola igra se u Torčecu gdje trenutno vodećem Podravcu u goste dolazi Omladinac, trenutno druga momčad prvenstva. Ove momčadi dijeli svega bod razlike. Omladinac u utakmicu ulazi na krilima vrlo važne pobjede u prošlom kolu kad je s 3:1 na domaćem terenu u derbiju kola svladao Prekodravac te se učvrstio na drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Podravec je jedina momčad u prvenstvu koja još nije okusila gorak okus poraza, a upravo je Omladinac jedna od rijetkih ekipa koja ih može ugroziti.

Najvjerniji pratitelj vodećeg dvojca je Prekodravac. Igrači iz Ždale na svom kontu imaju sakupljen 21 bod, što je tri manje od Omladinca i četiri boda manje od vodećeg Podravca. Prekodravac u ovom kolu na domaćem terenu u Ždali dočekuje Reku. Trebao bi ovo biti lak zadatak za Prekodravac jer je Reka u izrazito lošoj formi. Naime, Reka je u posljednjih pet susreta upisala pet poraza, u kojima je postigla tek četiri pogotka, a primila 22. Prekodravac u utakmicu ulazi kao veliki favorit te sve osim osvajanja tri boda bilo bi jako veliko iznenađenje.

U Koprivničkim Bregima sastaju se dvije Mladosti. Domaća će tako ugostiti Mladost iz Sigeca. Domaćini ove sezone muku muče s rezultatima te se sa svega sedam sakupljenih bodova u devet odigranih kola nalaze na diobi pretposljednjeg mjesta na tablici. Gostujuća Mladost, s druge pak strane, ima puno bolje rezultate. O kvaliteti gostiju najbolje pokazuje pobjeda u osmom kolu kad su na domaćem terenu s 2:0 svladali Omladinac. Sigečani u utakmicu ulaze kao veliki favoriti te bi eventualni osvojeni bod za Bregovce bio veliki uspjeh.

Drava iz Podravskih Sesveta na domaćem terenu dočekuje Viktoriju. Viktorija ove godine ima jako dobre rezultate te s pravom uvjerljivo drži četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. S druge pak strane Drava se smjestila u donjem dijelu tablice sa osam osvojenih bodova. U posljednja tri kola nedjeljni su domaćini sakupili svega jedan bod te je iluzorno da bi Drava mogla ozbiljnije zaprijetiti moćnoj Viktoriji.

Graničar iz Novog Virja odlazi na vrlo nezgodno gostovanje u Sveti Petar Čvrstec. Graničar se s 13 osvojenih bodova trenutno nalazi na petom mjestu, dok je Čvrstec osmi s tri boda manje. Trebala bi ovo biti vrlo čvrsta utakmica u kojoj se ni jedna momčad ne može okarakterizirati kao favorit.

Preostala utakmica igra se u Gornjoj Rijeki gdje istoimeni domaćin dočekuje Mičetinac. Nedjeljni domaćini trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu na tablici sa svega sedam sakupljenih bodova. Mičetinac ima tek jedan bod više te se nalazi na 11. mjestu. Obje momčadi muku muče ove sezone sa izvedbama te su im bodovi prijeko potrebni kako bi se približili sredini prvenstvene ljestvice.


Raspored 10. kola Druge županijske nogometne lige: 

21.10.2023 15:00 Sokolovac NK Sokol – NK Gošk
22.10.2023 15:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Mladost Sigetec
22.10.2023 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Reka
22.10.2023 15:00 Torčec NK Podravec – NK Omladinac
22.10.2023 15:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Graničar (NV)
22.10.2023 15:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Viktorija
22.10.2023 15:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Mičetinac

zatvori