Četvrtak, 23. svibnja 2024.

[1. ŽNL] U gradskom derbiju snage će odmjeriti Miklinovec i Starigrad, Picoki odlaze u Kalinovac, Prugovac i Osvit u izravnoj borbi za treće mjesto

Pred nama je 10. kolo Prve županijske nogometne lige koje započinje u subotu kad su na rasporedu dvije utakmice i to u Koprivnici i Kalinovcu.

U gradskom derbiju u Miklinovcu istoimenom domaćinu u goste dolazi Starigrad. Riječ je o dvoboju momčadi sredine prvenstvene ljestvice koje dijele svega tri boda razlike. Miklinovec je u osam kola sakupio 10 bodova dok je Starigrad osvojio 13 te se nalazi na sedmom mjestu. Obje momčadi u posljednjem su kolu izgubile, Starigrad očekivano od Tomislava, dok je Miklinovec izgubio neočekivano u Peterancu od Panonije. Obje momčadi očekuju puni plijen te bi ova utakmica trebala biti vrlo zanimljiva i atraktivna za gledatelje.

U drugom susretu dana uvjerljivo vodeći Graničar iz Đurđevca u susjedskom derbiju odlazi u Kalinovac. Picoki u devet utakmica imaju isto toliko pobjeda te bi sve osim uvjerljive pobjede subotnjih gostiju bilo veliko iznenađenje.

Kolo se nastavlja u nedjelju kad se s početkom u 15 sati igra preostalih pet utakmica kola.

Najvjerniji pratitelj Picoka, Tomislav iz Drnja, na domaćem terenu dočekuje Močile. Tomislav je poslije Graničara najveći strah i trepet ekipama lige što potvrđuje i njegovo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Močile su ove sezone jako dobra momčad te su se s 15 osvojenih bodova smjestile na peto mjesto. Prošlog vikenda Močile su izgubile na domaćem terenu od Prugovca te su im bodovi potrebni kako bi se zadržale u vrhu prvenstvene ljestvice.

Derbi kola igra se u Prugovcu gdje istoimenom domaćinu koji trenutno drži treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici u goste dolazi Osvit koji je četvrti. Ove dvije momčadi dijele tek dva boda razlike. Osvit je u prošlom kolu neočekivano remizirao na domaćem terenu s Tomislav Radnikom, dok je Prugovac s 3:2 slavio u Močilama. Obje momčadi igraju jako dobar i kvalitetan nogomet te bi ova utakmica trebala biti prava poslastica za sve ljubitelje županijskog nogometa.

Panonija se prošlotjednom pobjedom nad Miklinovcem podigla na 11. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Za ulazak u pobjednički niz Panonija nije mogla dobiti boljeg protivnika jer naime ovo kolo odlaze u Hlebine kod posljednjeplasirane Lipe. Osim što je Lipa posljednja, otežavajuća okolnost nedjeljnih domaćina su brojna isključenja koja su zaradili u prošlom kolu u Glogovcu. Zbog desetkovanog sastava Panonija u utakmicu ulazi kao izrazito veliki favorit.

Dravi u Novigrad Podravski dolazi Tomislav Radnik. Nedjeljni gosti pokazali su ove sezone kako su izrazito jak protivnik dokazavši to i prošlo kolo kad su u Đelekovcu remizirali s Osvitom. Drava ove sezone muku muči s rezultatima pa je tako u osam kola sakupila svega pet bodova u devet susreta i trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu na tablici. Gosti u utakmicu ulaze kao izraziti favoriti.

U preostaloj utakmici ovog kola Slogi u Koprivnički Ivanec dolazi Rudar iz Glogovca. Sloga je nakon niza od četiri uzastopne pobjede, prošlog tjedna poražena od vodećeg Graničara. Bio je to očekivani poraz jer Graničar ove sezone igra naočigled kvalitetnije od ostalih ekipa lige. Za popravak gorkog okusa poraza Sloga će imati jedan od lakših zadataka jer joj u goste dolazi momčad sa samog dna prvenstvene ljestvice. Rudar na svojem kontu ima sakupljenih tek šest bodova te će biti iznenađenje ako uspije doći do pokojeg boda u Koprivničkom Ivancu.


Raspored 10. kola Prve županijske nogometne lige:

21.10.2023 15:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Starigrad
21.10.2023 15:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Graničar (Đ)
22.10.2023 15:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Tomislav Radnik
22.10.2023 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Osvit
22.10.2023 15:00 Drnje NK Tomislav – NK Močile
22.10.2023 15:00 Hlebine NK Lipa – NK Panonija
22.10.2023 15:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Rudar (G)

zatvori