Petak, 17. svibnja 2024.

[1. ŽNL] U derbiju kola Starigrad dočekuje drnjanski Tomislav, Sloga odlazi Picokima, Močilama dolazi Prugovac

Još samo pet kola ostalo je do kraja jesenskog dijela Prve županijske nogometne lige.

Ovog vikenda igra se deveto kolo koje započinje u subotu kada se igraju prve tri utakmice i to u Starigradu, Đurđevcu i Kalinovcu.

Derbi kola igra se u Starigradu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Tomislav iz Drnja. Riječ je o ogledu trenutno šeste i druge momčadi prvenstva koje dijeli šest bodova razlike. Tomislav je ove sezone upisao šest pobjeda te poraz protiv Graničara u šestom kolu i remi protiv Lipe u trećem kolu. Subotnji domaćin u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao je četiri pobjede, tri poraza te remi protiv Močila u petom kolu. Tomislav je realno kvalitetnija i bolja momčad što pokazuju i rezultati, no Starigrad je upravo jedna od onih ekipa koje mogu iznenaditi.

Uvjerljivo vodeći Graničar na domaćem terenu u Đurđevcu dočekuje Slogu. Picoki su ove godine svijet za sebe. U osam dosadašnjih susreta ostvarili su isto toliko pobjeda te unatoč dobroj formi Sloge u posljednje vrijeme, domaćini u utakmicu ulaze kao izrazito veliki favoriti.

Posljednja utakmica dana igra se u Kalinovcu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Drava iz Novigrada Podravskog. Ove momčadi trenutno se nalaze u donjem dijelu prvenstvene ljestvice, a dijeli ih tek jedan bod razlike. Kalinovac je 10. sa sakupljenih šest bodova, dok se Drava nalazi na 11. mjestu s bodom manje. Trebala bi ovo biti vrlo zanimljiva i napeta utakmica, u kojoj laganu prednost dajemo domaćinima.

Preostale četiri utakmice kola igraju se u nedjelju.

Prva nedjeljna utakmica bit će ona u Đelekovcu, gdje u tradicionalnom jutarnjem terminu s početkom u 10 sati na teren izlaze Osvit i Tomislav Radnik. Osvit je ove sezone u jako dobroj formi što potvrđuje i treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Osvitu su bodovi potrebni kako bi zadržao priključak vrhu prvenstvene ljestvice te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

U poslijepodnevnim satima igraju se posljednja tri susreta kola.

U Glogovcu, domaćinu Rudaru u goste dolazi Lipa. Bit će to derbi začelja prvenstvene ljestvice. Obje momčadi ove sezone sakupile su tek tri boda. Lipa je svoja tri osvojila trima remijima i to protiv Tomislav Radnika, Tomislava iz Drnja i Kalinovca. Naivci još uvijek nemaju upisanu pobjedu ove sezone te će zasigurno biti iznimno motivirani da dođu do svog prvog punog plijena ove sezone. Rudar s druge pak strane do sada u sezoni ima upisanu pobjedu i sedam poraza. Važno je naglasiti kako je u Rudaru u utorak došlo do promjena u vodstvu, kad se uprava kluba zahvalila dosadašnjem treneru Marijanu Karneru te je na njegovo mjesto postavila Tomu Čikovića. Objema momčadima izrazito su važni bodovi kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice te bi ova utakmica trebala biti vrlo napeta i zanimljiva.

>> SMJENA NA KLUPI Nakon sedam kola bez pobjede Rudar iz Glogovca ima novog trenera

Močile nakon prošlotjedne visoke pobjede od čak 7:2 u Svetom Ivanu Žabnu ove nedjelje na domaćem terenu dočekuju Prugovac. Riječ je o susretu u kojem se sastaju Močile koje su trenutno pete s 15 sakupljenih bodova i Prugovca koji se s jednim sakupljenim bodom više nalazi na četvrtom mjestu. Obje momčadi ove su godine pokazale jako lijep nogomet te se s pravom nalaze u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Trebala bi ovo biti jedna od najzanimljivijih utakmica kola u kojoj lagana prednost odlazi na stranu domaćina.

U posljednjem susretu kola Panoniji u Peteranec u goste dolazi Miklinovec. Panonija ove sezone muku muči s rezultatima te je u osam kola sakupila tek tri boda i to pobjedom u drugom kolu kad je s 3:1 u gostima svladala Dravu. Panoniji su potrebni bodovi kako bi se izdigla s dna prvenstvene ljestvice i morat će se u nedjeljnoj utakmici dobrano pomučiti jer je Miklinovec u dobroj formi što potvrđuje i prošlotjedna visoka pobjeda nad Rudarom od čak 6:2, tako da Miklinovec u utakmicu ulazi kao izrazit favorit.


Raspored devetog kola Prve županijske nogometne lige:

14.10.2023 15:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Drava (NP)
14.10.2023 15:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Sloga
14.10.2023 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Tomislav
15.10.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Tomislav Radnik
15.10.2023 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Lipa
15.10.2023 15:00 Peteranec NK Panonija – NK Miklinovec
15.10.2023 15:00 Koprivnica NK Močile – NK Prugovac

zatvori