Srijeda, 9. listopada 2024.

[1. ŽNL] Naivci dočekuju Picoke, u susjedskom derbiju Tomislavu dolazi Panonija, gorak okus poraza Osvit će pokušati isprati u Novigradu Podravskom

Pred nama je vrlo uzbudljivo osmo kolo Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u 15 sati kada je na rasporedu utakmica između Miklinovca i Rudara iz Glogovca. Obje momčadi prošlog su tjedna izgubile utakmice. Porazi su bili očekivani jer su obje momčadi igrale protiv dvije vodeće ekipe u prvenstvu. Miklinovec trenutno puno bolje stoji u prvenstvu te u utakmicu ulazi kao izraziti favorit.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se od 15 sati igra preostalih šest susreta kola.

Vodeći Graničar odlazi na gostovanje Lipi u Hlebine. Nedjeljna utakmica trebala bi biti lak zadatak za Picoke koji su ove sezone nezaustavljivi te se trenutno nalaze na prvom mjestu s maksimalnim brojem bodova. Sve osim pobjede gostiju bit će veliko iznenađenje jer je Lipa ove sezone u jako lošoj formi te se s tek tri osvojena boda nalazi na 12. mjestu na prvenstvenoj ljestvici.

Susjedski derbi igra se u Drnju gdje domaćinu Tomislavu u goste dolazi Panonija. Tomislav će tako ovog vikenda imati najlakši zadatak jer im u goste dolazi trenutno posljednjeplasirana ekipa u prvenstvu. Tomislav je veliki favorit ove utakmice te će biti pravo iznenađenje ako Panonija uspije uzeti i bod u Drnju.

Najveće iznenađenje prošlo kolo dogodilo se u Močilama gdje je istoimeni domaćin s 3:2 svladao Osvit. Ovog tjedna Močile očekuje još jedan težak zadatak jer gostuju u Svetom Ivanu Žabnu kod Tomislav Radnika. Bit će to derbi sredine prvenstvene ljestvice u kojem se sastaju trenutno peti domaćin i šeste Močile. Trebala bi ovo biti vrlo čvrsta i zanimljiva utakmica u kojoj laganu prednost dajemo Močilama koje su ove godine pokazale kako itekako znaju i mogu igrati čak i protiv puno boljih momčadi.

Zanimljiva utakmica trebala bi se igrati i u Prugovcu. Tamo istoimenom domaćinu u goste dolazi Starigrad. Nedjeljni gosti su nakon nekoliko visokih pobjeda zapali u laganu rezultatsku krizu te su u posljednja tri kola osvojili tek jedan bod. Starigrad u nedjelju neće imati nimalo lak zadatak jer odlazi u goste iznimno jakom Prugovcu koji s pravom drži treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici s istim brojem bodova kao i Tomislav koji je trenutno drugi.

Drava iz Novigrada Podravskog u prošlom je kolu imala potpuni debakl u Koprivničkom Ivancu gdje je od domaćina Sloge izgubila 7:1. Gorak okus teškog poraza bit će izrazito teško isprati u ovom kolu jer im u goste dolazi Osvit, trenutno četvrta momčad lige. Osvit je nakon niza od tri pobjede, u prošlom kolu izgubio u Močilama. Unatoč tome što Drava utakmicu igra na domaćem terenu, Osvit u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

U posljednjoj utakmici kola Sloga će u Koprivničkom Ivancu ugostiti Kalinovac. Riječ je o dvoboju u kojem će se sastati trenutno osma i 10. momčad prvenstvene ljestvice. Sloga u posljednja tri kola ima upisane tri pobjede te u utakmicu ulazi kao favorit.


Raspored osmog kola Prve županijske nogometne lige:

07.10.2023 15:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Rudar (G)
08.10.2023 15:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Osvit
08.10.2023 15:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Močile
08.10.2023 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Starigrad
08.10.2023 15:00 Drnje NK Tomislav – NK Panonija
08.10.2023 15:00 Hlebine NK Lipa – NK Graničar (Đ)
08.10.2023 15:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Kalinovac

Slušaj uživo
zatvori