Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Graničar dočekuje novigradsku Dravu, Tomislav na teškom gostovanju u Đelekovcu, Močilama u gradskom derbiju dolazi Miklinovec

Svega tri kola ostala su do kraja jesenskog dijela Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u 15 sati kad se igraju utakmice u Đurđevcu i Starigradu.

Vodeći Picoki na domaćem terenu dočekuju Dravu iz Novigrada Podravskog. Picoki su nakon devet uzastopnih pobjeda u prošlom kolu prvi puta ove sezone upisali remi u Kalinovcu. U ovom kolu Picoke očekuje puno lakši zadatak jer Drava ove godine nije u najboljoj formi te se s tek pet sakupljenih bodova nalazi na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Domaćini u utakmicu ulaze kao veliki favoriti.

U drugoj utakmici dana Starigrad na domaćem terenu dočekuje Lipu. U teoriji Starigrad ovo kolo ima najlakši zadatak jer im u goste dolazi posljednjeplasirana momčad prvenstva koja ove sezone muku muči s rezultatima. Lipa je tako u 10 odigranih kola sakupila tek tri boda u tri remija. Straigrad je pak s druge strane jedan od rezultatski stabilnijih klubova te se smjestio na osmo mjesto sa 14 osvojenih bodova. Obje momčadi poznate su po svom temperamentu tako da bi ova utakmica trebala biti vrlo zanimljiva.

Preostale utakmice kola igraju se u nedjelju.

U tradicionalnom jutarnjem terminu u Đelekovcu s početkom u 10 sati Osvit ugošćuje Tomislav. Riječ je o derbiju kola u kojem trenutno četvrta momčad prvenstva dočekuje drugu momčad na tablici. Osvit je jedna od rijetkih momčadi protiv koje Tomislav nije izraziti favorit, posebice s obzirom na to da se utakmica igra u Đelekovcu. Bit će ovo jedna od najtežih utakmica za Tomislav kojemu su itekako potrebni bodovi kako bi zadržao priključak vodećem Graničaru.

Kolo se nastavlja utakmicama u 14 sati.

Gradski derbi igra se u Močilama gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Miklinovec. Nedjeljni domaćini u 10 kola sakupili su 15 bodova te se nalaze na sedmom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Miklinovec se s druge pak strane smjestio na devetom mjestu s 11 osvojenih bodova. Obje momčadi tijekom sezone pokazale su jako lijep i dobar nogomet te bi ova utakmica trebala biti vrlo zanimljiva, s time da domaćini u susret ulaze kao lagani favoriti.

Panonija se nakon dvije uzastopne pobjede malo izdigla s dna prvenstvene ljestvice te se trenutno nalazi na 11. mjestu s devet osvojenih bodova. Treću pobjedu u nizu Panonija će ove nedjelje tražiti na domaćem terenu protiv Sloge. Bit će to puno teži zadatak za Panoniju u usporedbi s posljednje dva tjedna jer je Sloga puno bolji protivnik. O kvaliteti Sloge dovoljno govori podatak da se trenutno nalazi na šestom mjestu na tablici s 16 osvojenih bodova, što je svega bod manje od petoplasiranog Tomislav Radnika i dva boda manje od četvrtoplasiranog Osvita.

Rudar iz Glogovca da domaćem terenu dočekuje Kalinovac. Kalinovac se prošlog tjedna pobrinuo za iznenađenje kola remiziravši s do tada savršenim Graničarom. Kalinovac je prošlo kolo pokazao vrlo lijep i kvalitetan nogomet te Picoki moraju biti sretni s osvojenim bodom, jer je malo falilo da se kući vrate bez ičega. Na krilima dobre predstave iz prošlog kola, Kalinovac kao veliki favorit odlazi u Glogovac.

Napeto bi trebalo biti u Svetom Ivanu Žabnu gdje Tomislav Radniku u goste dolazi Prugovac. Obje momčadi nalaze se u gornjoj polovici prvenstvene ljestvice. Dobri rezultati u prijašnjim kolima govore kako bi ova utakmica trebala biti iznimno zanimljiva za gledatelje.


Raspored igranja 11. kola Prve županijske nogometne lige: 

28.10.2023 15:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Drava (NP)
28.10.2023 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Lipa
29.10.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Tomislav
29.10.2023 14:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Kalinovac
29.10.2023 14:00 Peteranec NK Panonija – NK Sloga
29.10.2023 14:00 Koprivnica NK Močile – NK Miklinovec
29.10.2023 14:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Prugovac

Tablica Prve županijske nogometne lige: 

zatvori