Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Za volan sjeo bez vozačke, pod zabranom i drogiran, sud mu odmah oduzeo auto, a mora platiti i drakonsku kaznu

Vozači koji su ovih dana počinili niz prekršaja u prometu jučer su na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici dobili drakonske kazne.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je na sud doveden 33-godišnjak koji je u srijedu u 9:30 u Hudovljanima vozio osobni automobil prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Kod njega je i preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu, a nedozvoljeno je imao manju količinu marihuane i amfetamina te jedan komad puščanog streljiva.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet automobil koji je  vozio te je o tome obaviješten nadležni prekršajni odjel općinskog suda koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. U žurnom prekršajnom postupku kažnjen je novčanom kaznom od 6.025,54 eura te mu je osobno vozilo trajno oduzeto u korist Republike Hrvatske – istaknuli su u policiji.

Uz to, na sud je doveden i 52-godišnjak koji je u srijedu u 21:45 u mjestu Velika Branjska vozio neregistrirani i neosigurani traktor pod utjecajem alkohola od 2,46 promila te je prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao službenike raznim pogrdnim riječima.

– U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 1.215 eura te je predan u zatvor u Bjelovar – zaključili su u policiji.

zatvori