Subota, 11. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji je bio biciklist, najbrži vozač protutnjao naseljem sa 144 kilometra na sat

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda zabilježili 10 prometnih nesreća i sankcionirali 166 prometnih prekršaja.

U policiji govore da su zabilježili tri nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom, dok se najviše sankcioniranih prekršaja odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 22:14 u Koprivnici na Trgu dr. Tomislava Bardeka kod 29-godišnjaka koji je vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 2,22 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju u 15:59 u mjestu Sveti Ivan Žabno u Zagrebačkoj ulici gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 144 kilometara na sat iako je ograničenje 50 – ističu.

Dvojica vozača bila su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dvojica su bila uhićena, od kojih je jedan doveden na žurni prekršajni postupak gdje je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom upravljanja motornim vozilima.

Uz to, policija je provela nadzor 34 mlada vozača koji su počinili osam prometnih prekršaja.

zatvori