Petak, 26. travnja 2024.

Verica Rupčić sudjelovala u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskom saboru

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić sudjelovala je na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.

Sjednica je održana povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i to u suradnji sa Ženskom mrežom Hrvatske na temu Pregled do sada učinjenog i nužnih koraka za osiguranje adekvatne zaštite ženama žrtvama nasilja.

Sjednici su prisustvovale zastupnice, stručnjaci koji se bave navedenom problematikom, predstavnici ministarstava i relevantnih institucija, kao i nevladinih udruga koje se bave zaštitom žrtava nasilja u obitelj te predsjednice županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Predsjednica Rupčić je u okviru teme prezentirala aktivnosti županijskog Povjerenstva koje su po mnogočemu jedinstvene u državi te ukazala na inicijativu koju je ranije prezentirala na Odboru o potrebi jačanja međuresorne suradnje, što je bilo vidljivo kroz raspravu u okviru ove sjednice kao nužno potrebno za efikasnije rješavanje slučajeva nasilja nad ženama, kao i jačanja povjerenja žrtava u institucije i cijeli sustav, koji treba kvalitetnije djelovati.

zatvori