Petak, 17. svibnja 2024.

USVOJENA IZVJEŠĆA O RADU Tucaković: Vatrogastvo u Koprivnici uvijek će biti prvo tamo gdje bude trebalo, u roku pet minuta imam uvijek spremnih 10, 15 ljudi

Koprivnički gradski vijećnici na sjednici su prihvatili izvješća o radu Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić uvodno je pohvalio rad Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica na čijem je čelu Jasminka Jakupec te Vatrogasne zajednice grada Koprivnice na čelu s predsjednikom, a ujedno i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Republike Hrvatske Slavkom Tucakovićem napomenuvši kako svi možemo biti ponosni na vatrogastvo na području Koprivnice.

– Sigurno je da se iz godine u godinu vide pomaci koje imamo u radu i JVP-a i VZG-a i naravno da nam je drago kad u tome svemu možemo sudjelovati kroz proračun Grada Koprivnice kao kroz svoja ulaganja u dizanje tog standarda. Bilo bi najbolje da ih uopće ne trebamo, ali kad ih trebamo vidimo koliku snagu imamo upravo u našem vatrogastvu jer da si pošteno kažemo, neka se nitko ne uvrijedi, civilna zaštita bez vatrogastva ne bi postojala u ovoj zemlji. To smo sad najbolje vidjeli na ovim posljednjim poplavama koje su nažalost zadesile pojas uz Dravu gdje su doista naši koprivnički vatrogasci i vatrogaskinje bili prvi tamo na terenu gdje su doista odradili velik pripremni posao da ne dođe do nekakvih većih katastrofa od onih koje smo imali prilike tamo vidjeti – objasnio je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

S gradonačelnikom se složila i SDP-ova vijećnica Mihaela Lončarek.

– Svi znamo da smo sada bili suočeni s poplavama na našem požarnom području i na tim intervencijama ukupno je sudjelovalo 118 dobrovoljnih vatrogasaca s 23 vozila te Javna vatrogasna postrojba s čamcem i šumarskim vozilom. Brojke su zaista impresivne i treba pohvaliti te ljude jer oni su ostavljali doma svoje obitelji i svoje poslove da bi mogli pomoći drugima – istaknula je Lončarek.

Snimio Valentino Štefanek.

Na potpori koju Grad Koprivnica daje vatrogastvu zahvalio je Slavko Tucaković istaknuvši da koprivničko vatrogastvo djeluje već 150 godina.

– Znate, imam tremu ovdje pred svima vama odakle potječem i obnašam ovu visoku dužnost već 12 godina. Mogu vam pričati o vatrogastvu u Hrvatskoj bez problema, ali ovdje je moja baza i ovdje moramo pričati o onome najboljem, a to su vatrogasci. Nemojte me pitati za civilnu zaštitu jer ne znam što bih rekao, moram biti dobar, ali vatrogastvo u Koprivnici sigurno će uvijek biti prvo tamo gdje bude trebalo. Znate, u roku pet minuta imam uvijek spremnih 10, 15 ljudi koji mogu odmah izaći na teren. Još nešto na što možemo biti ponosni jest to da su naše vatrogaskinje iz DVD-a Draganovec bile prve u Hrvatskoj u Supetru na Braču koje su bile na prvoj dislokaciji koja se zvala ženskom – tako sam ju ja nazvao, jer nisam znao kako drugačije – naglasio je Tucaković.

Snimio Valentino Štefanek.

Kao rezultat kvalitetnog i predanog rada svih koprivničkih vatrogasaca posebno je veliki uspjeh njihove mladeži – naime, pet ekipa mladeži plasiralo se na državno natjecanje koje se ovaj vikend održava u Novalji.

– Pet ekipa od mogućih šest s područja županije ide iz grada Koprivnice. I to je uspjeh koji nikada nismo imali. Znate koji problem sada imamo? Kako svu tu djecu odvesti u Novalju na tri dana? Nitko nema bus, tako da imamo taj mali slatki problem, no osigurali smo lijepa tri dana za tu našu djecu – zaključio je Tucaković.

zatvori