Subota, 18. svibnja 2024.

U Slaven Belupo na posudbu iz Turske dolazi mladi Kamerunac

Samuel Bakia Nongoh novi je igrač Slaven Belupa.

Kamerunski krilni napadač u koprivnički klub stiže na jednogodišnju posudbu iz turske Adane Demirspor, četvrtoplasirane momčadi lige u prošloj sezoni, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone, izvijestili su iz Slaven Belupa.

– Nongoh je rođen 2004. godine u Douali gdje je prošao školu nogometa tamošnjeg Dauphinea, a jedan dio svojeg nogometnog školovanja prošao je i u akademiji francuskog Montpelliera. U srpnju 2022. godine priključio se Adani za koju je u prošloj sezoni odigrao tri utakmice u najvišem rangu turskog nogometa. Upisao je i 11 nastupa uz tri pogotka za mladu momčad turske momčadi. Valja istaknuti da je bio mladi reprezentativac Kameruna – objasnili su u koprivničkom prvoligašu.

Nongoh je pritom izjavio da jedva čeka doći u Koprivnicu i Slaven Belupo.

– Nadam se da će se papirologija riješiti što prije da se priključim svojoj novoj momčadi i krenem s treninzima. Primarno sam desno krilo, ali mogu igrati na svim pozicijama u napadu. Volim lopte u dubinu jer tako najbolje mogu iskoristiti svoju brzinu. Znam da je puno posla ispred mene, ali učinit ću sve da se pristupom na svakom treningu i utakmici zahvalim na ukazanom povjerenju. Uvjeren sam da ćemo nakon sezone svi zajedno biti zadovoljni učinjenim – rekao je.

Spomenimo da je novi igrač Slaven Belupa trenutno u postupku dobivanja vize te će se uskoro priključiti svojim novim suigračima.

zatvori