Subota, 26. listopada 2024.

U rezervatu Đurđevački pijesci u subotu ‘Zelena čistka’ povodom Svjetskog dana čišćenja

U rezervatu Đurđevački pijesci u subotu se povodom Svjetskog dana čišćenja održava akcija “Zelena čistka”.

Iz Grada Đurđevca navode kako podupiranjem kampanje žele doprinijeti podizanju svijesti građana i omogućiti aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.

– Ova zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne uspješnice u kojoj milijuni volontera diljem svijeta na isti dan ulažu svoje vrijeme i energiju kako bi učinili ovaj svijet čišćim i ljepšim za život – dodaju.

Čišćenjem vlastitog kutka okoliša zajedničkim snagama budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnost odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

– I vi budite dio “zelene” akcije i pozovite članove svojih obitelji, susjede, prijatelje, sugrađane, turiste i zajedno očistimo naše gore i ravnice jer time spašavamo sebe i buduće generacije. Osim toga, želimo pozvati sve gradske udruge, djelatnike gradskih ustanova, mjesne odbore i sve građane dobre volje da se odazovu akciji i daju svoj doprinos za uređenje zagađenog okoliša u našoj neposrednoj blizini – ističu.

Akcija će u rezervatu Đurđevački pijesci započeti u 10 sati, a okupljanje će biti na samom ulazu u rezervat.

Spomenimo kako će Grad Đurđevac osigurati uključivanje komunalne službe i kontejnere za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije.

Slušaj uživo
zatvori