Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

U Novigradu Podravskom rekonstruiran Dječji vrtić Fijolica, načelnik Brljek: Moramo razmišljati i o daljnjoj dogradnji jer ima neupisane djece

U Novigradu Podravskom rekonstruiran je katni dio Dječjeg vrtića Fijolica.

Kako nam je to rekao načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, zadovoljan je što je Općina uspjela dobiti europska sredstva i pomoću njih proširiti kapacitete dječjeg vrtića.

– Stavili smo u funkciju potkrovni dio, no u svakom slučaju moramo razmišljati i o daljnjoj dogradnji jer ima dosta neupisane djece što je zapravo pozitivno; to su brige koje su nam drage jer imamo mlade naraštaje. Nadamo se da ćemo kao i dosad uspjeti od nacionalnih ili europski fondova dobiti sredstva i nastaviti s proširenjem – poručio je načelnik.

Zanimljiva crtica u cijeloj priči je da je Novigrad Podravski rekonstrukcijom vrtića dobio i prvi lift u općini, spomenuo je načelnik i ukazao na još jedan projekt koji je proveden na krovu zgrade.

– Paralelno smo “vukli” i projekt solarnih panela na vrtiću. Oni bi uskoro trebali početi funkcionirati, postavljeni su i čeka se dio papirologije pa će naš vrtić biti i potrošač i proizvođač struje. To je korak prema samoodrživosti, a još prije četiri godine smo imali radove energetske obnove zgrade – zaključio je Brljek.

zatvori