Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U Maslačku je sve spremno za novu pedagošku godinu, Čupen Tomica: Realizirat ćemo brojne programe koji će se odvijati u vrtiću

U Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu sve je spremno za početak nove pedagoške godine, a zabilježen je i rekordan broj polaznika.

U vrtić se ove godine upisalo 68 polaznika, od čega je njih 55 jasličkog uzrasta. Sveukupno ove godine vrtić će pohađati oko 300 djece, što je ujedno i najveći broj redovno upisanih polaznika dječjeg vrtića do sada.

– Bilo je puno radosti i veselja radi ponovnih susreta, ali i puno prilagodbe u novoj sredini. To je uvijek tako na početku, no mi smo spremni za realizaciju brojnih programa koji će se tijekom pedagoške godine odvijati u vrtiću. U svemu tome u potpunosti idemo na ruku našim roditeljima, a podsjećam kako smo radili i tijekom ljeta – kazala je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica te dodala kako se vesele zajedničkoj igri koja će djeci pružiti puno radosti i prilika za stjecanje novih vještina i znanja.

Također, u vrtiću ne kriju zadovoljstvo kada je riječ o početku radova na izgradnji nove vrtićke zgrade u koju će bit smještani predškolci.

– Novi prostor znači poboljšanje uvjeta za svako dijete. Grad je prepoznao važnost predškolskog odgoja i obrazovanja te već dugi niz godina ulaže u sustav i poboljšanje uvjeta. Ovom dogradnjom ćemo imati dodatnih osam skupina, a kapacitet smještaja bit će nam oko 500 djece. Sva djeca u Đurđevcu od prve do sedme godine imat će svoje mjesto pod krovom našeg vrtića i neće biti listi čekanja – naglasio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Spomenimo kako se dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Maslačak u cijelosti financira sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u vrijednosti od oko 1,3 milijuna eura. Završetak je predviđen početkom 2026. godine.

zatvori