Nedjelja, 5. svibnja 2024.

U Drnju će se rekonstruirati postojeće školsko igralište, ali i izgraditi potpuno novo uz uređenje okoliša i parkinga

U Drnju će se rekonstruirati postojeće školsko igralište, izgraditi parking kod škole te izgraditi i jedno potpuno novo manje igralište s pripadajućim pristupnim stazama i uređenjem okoliša.

Sjajna je to vijest objavljena na Facebook stranicama Općine Drnje iz koje poručuju da je Općina krajem svibnja ove godine dala izraditi glavni projekt u dogovoru s Osnovnom školom Fran Koncelak.

– Nakon što je izrađen glavni projekt i troškovnik, ravnateljica škole Dunja Valenčak i načelnik Petar Dombaj su u Koprivničko-križevačkoj županiji sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima postigli dogovor oko modela financiranja projekta i početka radova. Tako je na sastanku dogovoreno da će u idućoj godini biti realizacija predmetnog projekta i da će se u što kraćem roku početi s odabirom izvođača – istaknuli su u Općini.

Procijenjena vrijednost radova za rekonstrukciju igrališta pritom iznosi 187.300 eura, naveli su.

– Ovo je samo početak investicija u školstvu jer je u postupku prijava dogradnja matične škole koju provodi Županija u dogovoru s nama, a zatim i par manjih investicija oko uređenja igrališta u područnoj školi. Veseli nas da će iduća godina biti u znaku zajedničkih investicija i stvaranja boljih uvjeta u sektoru školstva – zaključili su.

zatvori