Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Svjetske prvakinje u ribolovu dočekane u Županijskoj upravi, Ljubić: Učinile ste nas ponosnima

Za članice Športskog ribolovnog kluba Koprivnica održan je prijem u prostorijama Županijske uprave.

Naime, one su kao članice hrvatske reprezentacije ostvarile sjajne rezultate i osvojile prvo mjesto na 29. Svjetskom ribolovnom prvenstvu za žene koje je održano u Apatinu u Republici Srbiji.

Ispred Koprivničko-križevačke županije natjecateljice Sanju Oreški i Tatjanu Štajduhar primili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek i predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković. Zamjenik Ljubić je čestitao natjecateljicama koje su osvojile naslov svjetskih prvakinja s čak 24 bodova prednosti u odnosu na najveće konkurentice iz Italije.

– Ovo je izniman uspjeh, hvala vam što ste nas učinile ponosnim te što ste na najbolji način promovirale ribolov kao sportsku disciplinu, ali i našu Županiju. Drago nam je što su se vaš trud, zalaganje i vještine isplatile ovim sjajnim uspjehom. I dalje ćemo vam biti podrška – poručio je Ljubić.

Čestitku natjecateljicama, trenerima te predsjedniku Županijskog ribolovnog saveza Ivan Petaku uputio je i predsjednik Lovković koji je poželio još mnogo odličnih rezultata te kazao da će zajednica biti kao i do sada na raspolaganju za sve potrebe.

Zahvalu Županiji na pomoći i podršci su uputile i natjecateljice Oreški i Štajduhar koje su istaknule kako je glavni razlog dominacije nad glavnim protivnicima bila velika želja i dugotrajan trening te dobra priprema na jezerima Šoderica i Jegeniš.

Trener Darko Oreški, uz kojeg je bio i Želimir Kolarić, je dodao kako su natjecateljice bile u sjajnom ritmu te su uz veliki napor i koncentraciju postigle nevjerojatne rezultate i ulove pa se na natjecanju događalo da pojedinačno imaju i po tri ulova unutar sat vremena što je iznimno teško.

Na kraju prijema svima se obratio i predsjednik Petak koji je kazao bez podrške Županije i zajednice te kvalitetnog rada u klubu ne bi bilo ovakvog svjetskog rezultata.

zatvori