Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Stanovnici zabrinuti: Postoji li u budućnosti opasnost od izlijevanja potoka?, Jakšić: Nasip bi trebao izdržati, imali smo i ekstremnije padaline od onih 2014.

Stanovnici Koprivnice koji žive uz potok malo je reći da su se prepali uslijed poplava koje su zadesile Podravinu početkom kolovoza.

Rekla je to na jučerašnjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća HSS-ova Vesna Peršić Kovač i upitala gradonačelnika Mišela Jakšića kakva je situacija s nasipom i postoji li kakva opasnost od izlijevanja u skorije vrijeme, odnosno hoće li se ponoviti situacija iz 2014. godine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da je situacija iz 2014. godine bila uistinu tužna i zabrinjavajuća.

– Nakon toga imali smo intenzivnu komunikaciju s Hrvatskim vodama koje su tada uložile dva milijuna kuna u podizanje nasipa i odradile velik posao za naš grad. To sad vidimo u proteku ovih devet godina jer nije da nismo imali pojačane padaline i nije da nismo imali ekstremne količine padalina pogotovo u usporedbi s tom 2014., 2013. i 2012. godinom kad smo imali izlijevanja i bojazni od izlijevanja potoka i za sada je taj nasip koji danas imamo izdržao – objasnio je gradonačelnik.

Nada se da će tako i ostati.

– Iako moram naglasiti da vidimo i sami što se dogodilo na Dravi i što se događalo u našoj okolici te da je očito da dolazi do pojave vremenskih ekstrema pojačanih padalina i svega onoga što one nose i sigurno je da imamo jednu odgovornost da i dalje vodimo brigu o tome u kakvom je stanju nasip i da pratimo što nam vodni valovi nose – zaključio je gradonačelnik.

zatvori