Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Stanovnici Kunovec Brega vode borbu s oborinskim vodama, gradonačelnik smiruje: Aglomeracijom ćemo to staviti pod kontrolu

Stanovnici koprivničkog prigradskog naselja Kunovec Breg već godinama imaju probleme s bujičnim i oborinskim vodama, a najveći je problem to što mulj, blato i kamenje završe u dvorištima od Ulice Maklac do Ulice Botinovečki jarak.

Istaknuo je to na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice vijećnik HSS-a Nenad Martinaga i kazao da se to mora popraviti određenim odvodnim kanalima jer kod svake malo jače kiše mještanima strada imovina.

Snimio Valentino Štefanek.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kazao je kako se ne može zajamčiti da se nikada ništa neće odroniti ili da poplava neće biti, ali određene promjene će se ipak napraviti.

– Nadamo se da ćemo projektom Aglomeracije i novim kapacitetima na kojima se danas radi ipak podosta toga staviti pod kontrolu. Aglomeraciju spominjem jer ona ide prema svom kraju i u konačnici novim priključcima su obuhvaćeni Starigrad, Draganovec i Kunovec Breg – kazao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodao je kako su tehnički pregledi prošli i da počinju sanacije.

– Rješavat će se oborinska odvodnja i sve ono što smo znali da je problem u Kunovec Bregu i prije radova na Aglomeraciji, ali se čekalo da dođe komunalna infrastruktura. Sada je konačno to riješeno i možemo početi sanirati – zaključio je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
zatvori