Utorak, 7. svibnja 2024.

Razbojnici (22 i 33) opljačkali trgovinu, prodavačici koja ih je pokušala zaustaviti savijali su prste na rukama

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 22-godišnjaka i 33-godišnjaka koji su 8. kolovoza opljačkali jednu trgovinu u Đurđevcu.

Kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da su okrivljenici prema prethodnom dogovoru počinili navedeno kazneno djelo, odnosno da je 33-godišnjak iz prodajnog prostora uzeo više raznih artikala te ih bez plaćanja iznio kroz ulazna vrata koja mu je s vanjske strane otvorio 22-godišnjak.

– Kada je 37-godišnja prodavačica krenula za njima kako bi ih spriječila u krađi i rukama uhvatila jedan predmet, okrivljenici su joj savijali prste na rukama i tako uspjeli istrgnuti artikl i pobjeći – objašnjeno je.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenog 22-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor. Okrivljeni 33-godišnjak je pak nakon počinjenog kaznenog djela stupio na izdržavanje kazne zatvora u drugom predmetu.

zatvori