Utorak, 14. svibnja 2024.

Potegnuto pitanje logičnosti jednosmjenske nastave u ANG-u, Jakšić: Odluku su donijeli roditelji i nastavnici, to nije stvar politike

Jednosmjenska nastava najavljena je u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski od idućeg polugodišta, no samo za učenike od petog do osmog razreda.

Goran Pakasin, gradski vijećnik iz HNS-a, upitao je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice zašto se u jednosmjensku nastavu odlučilo ući baš s učenicima viših razreda, a ne s onima koji pohađaju nastavu od prvog do četvrtog razreda.

Snimio Valentino Štefanek.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kazao je kako se u načelu slaže s time da je trebalo početi s učenicima nižih razreda, no da to nije nešto o čemu je odlučivala politika ili Gradska uprava.

– Kao Gradska uprava bili smo prisutni na vijeću roditelja, a tamo su bili i predstavnici škole predvođeni ravnateljem i ono što su se svi složili jest da je njima ta odluka optimalna – i kao roditeljima i kolektivu. Mi smo, kao Grad, rekli da ćemo to podržati – ističe.

Gradonačelnik je dodao i kako smatra da nema smisla da on govori što i kako treba napraviti ako se već išlo na vijeće roditelja i učitelja i ako se saslušalo njihove prijedloge i dvojbe.

– Ne bi bilo dobro da politika sada tu uzima primat i da siječe sve to samo zato što mi ovdje u Gradskoj vijećnici mislimo da je bolje da u prvu smjenu idu učenici od prvog do četvrtog razreda, a od petog do osmog da se rotiraju – zaključio je te naglasio kako je to bila odluka s kojom su se složili učitelji, ravnatelj, ali i roditelji koji su bili na sastanku.

Snimio Valentino Štefanek.
zatvori