Nedjelja, 5. svibnja 2024.

PORAZ PROTIV DINAMA Slavenaši se s Maksimira vraćaju bez bodova

Nogometaši Slaven Belupa danas su u sklopu osmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovali kod Dinama u Zagrebu.

Dinamo je slavio rezultatom 3:0, izvijestili su iz koprivničkog prvoligaša.

– Dinamo je na otvaranju utakmice imao više loptu u nogama i nekoliko puta zaprijetio, no najbolju šansu imala je naša momčad u 25. minuti kada se Šakota našao sam ispred Nevistića koji vrhunskom reakcijom spašava svoj gol. Odmah je to Dinamo kaznio u idućem napadu kada je Vidović udarcem izvana pogodio za 1:0 – naveli su.

Na startu drugog poluvremena nova velika prilika za Slaven Belupo. Hoxha je ubacio, a Ortiz nečuvan s pet metara promašio cijelu loptu. Scenarij je isti – kazna na drugoj strani. Pogodak za 2:0 postigao je Petković u 50. minuti. U 66. minuti Dinamo je poveo s 3:0 autogolom Daniela Štefulja. Bio je to konačan rezultat utakmice.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Rijeku. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 17 sati. Prije tog susreta, koprivnička će momčad gostovati u Kutini kod Moslavine u sklopu šesnaestine finala SuperSport kupa.


16.9.2023. – 8. kolo SuperSport HNL

Maksimir, Zagreb

GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 3:0 (1:0)

GNK DINAMO: Nevistić – Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić – Vidović (od 66. Menalo), Mišić, Bulat (od 84. Ademi) – Špikić (od 46. Emreli), Petković (od 76. Drmić), Baturina (od 76. Rukavina). Trener: Sergej Jakirović.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak– Bosec (od 86. Hlevnjak), Međimorec, Božić (od 74. Boras), Štefulj – Mioč, Liber (od 60. Agbekpornu), Lepinjica – Hoxha, Štrkalj (od 86. Mađarić), Šakota (od 46. Ortiz). Trener: Roy Ferenčina

Suci: Mateo Erceg, Bojan Zobenica, Alen Jakšić i Marino Majstorović. Marin Vidulin

VAR: Marin Vidulin, AVAR: Luka Pajić.

Strijelci: 1:0 Vidović 26′, 2:0 Petković 50′, 3:0 Štefulj a.g. 67′

Žuti karton: Vidović 53′, Mišić 80′ (Dinamo); Agbekpornu 88′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Dinamo); (Slaven Belupo)

zatvori