Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

POMOĆNICI U NASTAVI Milatić: Župan je rekao da će radije dati novac djeci nogometašima, Koren: Zgrožen sam izjavom, oklevetao me, angažirat ću odvjetnika

Nakon što je Ivan Milatić ispred Udruge pomoćnika u nastavi u emisiji Newsnight N1 televizije iznio teške optužbe na račun koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, u našu redakciju, kao i na adrese mnogih, stigao je odgovor iz Službe ureda župana.

>> Teške optužbe na račun župana: “Rekao je da će radije dati novac djeci nogometašima…”

Naime, Milatić je javno u spomenutoj emisiji ustvrdio da mu je župan Koren rekao kako će “radije dati novac djeci nogometašima nego pomoćnicima u nastavi”, naveo je “da je smanjio broj asistenata u nastavi, iako se više djece prijavilo za asistenciju” te je upozorio da “rad pomoćnika u nastavi duplo manje vrijedi u ovoj županiji nego drugdje”.

Iz Službe ureda župana stigao je Korenov odgovor.

– Apsolutno sam zgrožen izjavom g. Ivana Milatića koji me je u emisiji N1 televizije teško optužio i oklevetao na temu pomoćnika u nastavi. Stanovitog gospodina Milatića ne poznajem, niti sam ikada s njim razgovarao, a kamoli kazao ono što dotični tvrdi u svojoj izjavi. S obzirom na sve navedeno mogu pretpostaviti da se radi o zabuni, a daljnju korespondenciju ću po ovom pitanju voditi isključivo preko odvjetnika – poručili su.

zatvori