Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Policija zabilježila 101 prekršaj, najviše je bilo prebrzih vožnji i vožnji pod utjecajem alkohola

Na cestama Podravine i Prigorja tijekom vikenda je zabilježeno šest prometnih nesreća i sankcioniran je 101 prometni prekršaj.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su dvije prometne nesreće bile s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene te jedna prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj su tri osobe smrtno stradale.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 23:10 u Novigradu Podravskom kod 67-godišnjeg vozača traktora koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 18:54 u mjestu Budančevica u Ulici Stjepana Radića kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometra na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

S obzirom na broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

– Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova, posebice da vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, a djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica – zaključuju u policiji.

zatvori