Utorak, 7. svibnja 2024.

Podravkašice novu sezonu otvaraju na gostovanju, Obrvan: Tražit ćemo maksimalan angažman na svim utakmicama

Rukometašice Podravka Vegete u subotu počinju s novom prvenstvenom sezonom u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene.

Kako govore u klubu, koprivnička će ekipa u prvom kolu snage odmjeriti na gostovanju s varaždinskom Kokom, a susret počinje u 17 sati. Spomenimo i da će ligu ove godine činiti 13 klubova i to Sesvete, Rudar Labin, ŽARK Split, Zrinski, Dalmatinka, Dugo Selo ’55, Split 2010, Lokomotiva Zagreb, Osijek, Bjelovar, Podravka Vegeta, Koka i Zamet. Novost je da će i livestream utakmica odsad biti dostupan na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Uoči utakmice svoje su izjave dali trener Ivica Obrvan i igračica Nikolina Zadravec.

– Starta nam prvenstvo koje se uglavnom svodi na utakmice za prvaka između Lokomotive i Podravke, no iskustvo nas iz prošle sezone uči da to nije uvijek tako. Prvenstvo smo izgubili od neke treće ekipe, a to je u ovom slučaju bilo Dugo Selo i u nikakvom slučaju ne smije biti podcjenjivanja kroz prvenstvenu sezonu koja je duga. Tražit ćemo, a ne znam hoćemo li to uvijek dobiti, maksimalan angažman na svim utakmicama koje se ne igraju s Lokomotivom i zbog treninga i zbog ozbiljnosti, a vjerujem da ćemo u subotu biti maksimalno spremni motivacijski kako bi isključivo gledali sebe kroz te utakmice, nešto trenirali te dizali nivo svoje igre i forme na još veći nivo nego što je u ovom trenutku – rekao je Obrvan.

Zadravec je nastavila da je ekipa početak sezone dugo očekivala.

– Dugo priželjkujemo ovaj početak, dugo se pripremamo, a iza nas je šesti tjedan priprema. Što se tiče prve utakmice, moramo pristupiti maksimalno fokusirano, opravdati minutažu koju nam trener da i vjerujem da ćemo prva dva boda ponijeti u Koprivnicu – zaključila je Zadravec.

zatvori