Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Otvoreni mali knjižnični kutci, Mikec: Organizirali smo književni susret s ilustratoricom Andrejom Živko uz kratku likovnu radionicu

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović otvorila je male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji.

U(čitaj mi) knjižnicu program je koji Bibliobusna služba provodi od 2018. godine u suradnji sa školama, školskim knjižničarima i učiteljima za svoje korisnike osnovnoškolske dobi.

U program su do sada bile uključene osnovne škole u Molvama, Ferdinandovcu, Koprivničkim Bregima i Sokolovcu sa svojim područnim školama, a u 2023. godini uključile su se osnovne škole u Legradu i Rasinji.

– Knjižnični kutci u školama u Legradu i Rasinji otvoreni su u ponedjeljak, a održan je i književni susret s ilustratoricom Andrejom Živko uz kratku likovnu radionicu. U programu otvorenja sudjelovali su svi učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama i školskim knjižničarima – kazala je Valentina Mikec, voditeljica Bibliobusne službe.

Spomenimo kako se književnim kutcima i događanjima poput književnih susreta i predstava nastoji potaknuti učenike osnovnih škola na posjećivanje bibliobusa i korištenje fonda bibliobusa te im se obogaćuje kulturni život i slobodno vrijeme.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori