Petak, 3. svibnja 2024.

Općina Molve nabavila kombi vozilo za korisnike projekta ‘Punina života’

U sklopu projekta “Punina života” izgrađen je objekt dnevnog boravka za osobe treće životne dobi s područja općine Molve koji je predviđen za 18 korisnika starijih od 65 godina.

– Korisnici će moći sudjelovati u različitim aktivnostima i radionicama u dnevnom boravku što će nadasve doprinijeti prevenciji institucionalizacije te razvoju mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici. Objekt je uspješno prošao tehnički pregled, a u narednom razdoblju počinje opremanje cjelokupnog objekta – poručili su iz Općine Molve.

Dodaju da je Općina nabavila novo kombi vozilo vrijedno nešto više od 40.500 eura koji će služiti za prijevoz korisnika dnevnog boravka.

Općinski načelnik Zdravko Ivančan prisustvovao je preuzimanju kombi vozila koje ima devet sjedećih mjesta i potrebnu udobnost za njegove korisnike.

Dodajmo da je projekt sufinanciran europskim sredstvima putem natječaja iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nositelj projekta je Samostan Uznesenja BDM Molve, a Općina Molve sudjeluje s Koprivničko-križevačkom županijom kao partner u projektu.

zatvori