Petak, 10. svibnja 2024.

Održana sjednica povodom obilježavanja 32. obljetnice preuzimanja vojarne u Koprivnici, svečanost će se ove godine održati 29. rujna

Odbor za branitelje Grada Koprivnice održao je sjednicu uoči obilježavanja 32. obljetnice preuzimanja vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja.

Na održanoj sjednici tema je bila obilježavanje važne obljetnice koja se svake godine održava 30. rujna, a u spomen na 30. rujna 1991. godine kada je koprivnička ondašnja kasarna mirno predana u ruke predstavnika hrvatskih oružanih snaga.

Osim članova Odbora, na sjednici je sudjelovao i gradonačelnik Mišel Jakšić sa stručnim suradnicima.

Iz Grada Koprivnice navode kako ove godine spomenuti datum pada na subotu pa je stoga Odbor jednoglasno odlučio da će se ovogodišnje obilježavanje održati dan ranije, odnosno u petak 29. rujna.

Sam program obilježavanja utvrdit će se na sjednici Odbora za obilježavanje preuzimanja vojarne, koja je zakazana za 11. rujna.

Spomenimo kako će svečani mimohod postrojbi, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata prolaziti Trgom bana Jelačića i Zrinskim trgom, a detalji programa bit će objavljeni uskoro.

zatvori