Nedjelja, 26. svibnja 2024.

OBJAVLJEN POZIV Općini Virje predložite tko bi ove godine trebao primiti javna priznanja

Objavljen je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina Općine Virje.

Kako govore u Općini, javna priznanja Općine Virje su Povelja plašt sv. Martina i Zlatna plaketa Općine Virje, a Općinsko Vijeće Općine Virje može i pojedinu osobu proglasiti počasnim građaninom.

– Povelja plašt sv. Martina dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za uspjehe u poslovanju, zasluge za razvoj općine Virje, unapređivanje kvalitete življenja u općini te promicanje ugleda općine Virje u zemlji i svijetu. Zlatna plaketa Općine Virje dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima gospodarskog i društvenog života općine Virje i to za osobite uspjehe u području gospodarstva, poljoprivrede, odgoja i izobrazbe, zdravstva i socijalne skrbi, kulture, fizičke kulture, tehničke kulture i drugih društvenih djelatnosti. Počasnim građaninom mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i drugih država koji su osobno i izuzetno pridonijeli napretku općine ili podizanju ugleda općine ili Republike Hrvatske u cjelini – objašnjavaju.

Rok za dostavu prijedloga je 10. listopada ove godine, a prijedlozi se podnose Odboru za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina Općine Virje na adresi Đure Sudete 10. Sve pojedinosti poziva potražite ovdje.

zatvori