Subota, 4. svibnja 2024.

Novigraci će ove jeseni uživati u ‘Raspjevanoj Podravini’, ali i novim orguljaškim koncertima s ponekim iznenađenjima

Mještani Novigrada Podravskog, ali i njihovi gosti, ove će jeseni moći uživati u raznim kulturnim programima.

Naime, 28. listopada u školsko-sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom s početkom u 19 sati održat će se šesti po redu Festival pjevača amatera naziva “Raspjevana Podravina 2023.” Riječ je o festivalu čiji su organizatori Osnovna škola prof. Blaž Mađer i KUD Ivan vitez Trnski, a pokrovitelj Općina Novigrad Podravski. Pjevači amateri na festivalu će pritom nastupati uživo, a pratit će ih Tamburaški sastav Frontmeni.

Načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek rekao nam je pak da su zadnjih nekoliko godina pokušali ustoličiti određene kulturne sadržaje koji bi mogli zanimati mještane.

– Jasno je i poznato da imamo tradiciju vezanu uz naš kulturno-zabavni i društveni život. Tako ćemo i ove godine nastaviti s Raspjevanom Podravinom, ali i orguljaškim koncertima u crkvi Rastanak svetih apostola. Tim programom smo počeli prošle godine, a dobili smo i određena sredstva pa najavljujem da će i ove godine ljubitelji klasične glazbe moći doći u našu crkvu; imat ćemo tri orguljaška koncerta s još nekim instrumentima, no to neka zasad ostane iznenađenje – zaključio je načelnik.

zatvori