Petak, 3. svibnja 2024.

Nakon ljetne stanke održat će se sjednica Gradskog vijeća, Pal: Raspravljat će se i o otvaranju nove pedijatrijske ambulante

Nakon ljetne stanke članovi i članice Gradskog vijeća Grada Koprivnice vraćaju se svojim obvezama te će se sutra u 16 sati održati sjednica.

Na dnevnom redu nalazi se 11 točaka, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal istaknuo je da se jedna od njih odnosi na donošenje Programa mjera osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite na području Grada Koprivnice. Pal kaže kako ovakva mjera još do sada nije donesena.

– Ne mogu se sjetiti jesmo li prije u nekom periodu donosili ovakvu mjeru, iako smo donosili različite i čitav niz godina Grad Koprivnica je donacijama pomagao zdravstveni sustav županije. Riječ o ustanovama kojima je osnivač Županija, no veliki korisnici tih usluga su i sugrađani iz Koprivnice – kazao je.

Mjera o kojoj će se raspravljati odnosit će se na pedijatriju i zaštitu onih najmlađih, a u tom programu surađivat će se i sa Županijskom upravom.

– Ovoga puta Grad je odlučio u suradničkom odnosu sa Županijom pomoći u podizanju kvalitete pedijatrijske zaštite, odnosno u financiranju dovođenja pedijatra i otvaranju nove pedijatrijske ambulante, što je i jedna vrsta investicije ako to gledamo s financijske strane – istaknuo je.

Dodaje kako u Koprivnici djece ima te da za sada nije zabilježen veći pad novorođenih.

– Populacijske prognoze za Koprivnicu nisu loše. Mi ćemo i u budućnosti imati djece, no to možda neće biti kao recimo prije 30 godina. Roditelji svakako očekuju više standarde. Moram podsjetiti da pedijatrijskim ambulantama u Koprivnici gravitiraju i stanovnici okolnih područja tako da ćemo ovom populacijskom mjerom puno pridonijeti kvaliteti života naših malih sugrađana i njihovih roditelja – smatra Pal.

Još jedna važna točka odnosi se na poboljšavanje kvalitete života djece, a riječ je o donošenju Odluke o davanju odobrenja Osnovnoj školi Braća Radić za darovanje nekretnina i prihvatu darovanja od strane Grada Koprivnice.

– Naime, radi se o standardnoj proceduri koja mora proći kroz Gradsko vijeće jer je riječ o vlasništvu Grada. Želim podsjetiti sugrađane i da spremamo jednu veliku investiciju koja će biti potpomognuta sredstvima iz europskih fondova i tom ćemo investicijom dovesti školu do jednosmjenske nastave – navodi te dodaje kako je krajnji cilj ove administracije da sve osnovne škole prijeđu na jednosmjensku nastavu.

Spomenimo kako će se na dnevnom redu još naći i donošenje zaključka o prihvaćanju izvješća o poslovanju za 2022. godinu i to za Komunalac, Koprivničke vode, Enter Koprivnica, Rukometni klub Podravka, Regionalnu energetsku agenciju Sjever te Agenciju za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice.

Raspravljat će se još i o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2023 godine.

zatvori