Subota, 18. svibnja 2024.

Na Apaš sutra dolazi Osijek, dokapetan Mioč: Stvarno imamo dobru ekipu, ali ponekad radimo glupe greškice

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igrati svoju drugu utakmicu u nizu na domaćem terenu.

Naime, na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostit će Osijek s početkom u 19:15, a tim povodom danas je održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Roy Ferenčina rekao kako je Osijek po rejtingu i tradiciji jedna od najbolje četiri ekipe lige.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Dosta su tijekom ljeta uložili u pojačanja, no ne bih ja puno o njima pričao, već o našoj ekipi; vjerujem u svoje dečke. Moramo ponoviti igru kakvu smo imali u zadnjoj utakmici protiv Rijeke ili neke periode utakmice u Zagrebu protiv Dinama gdje nas sreća nije poslužila, no nadam se da će se i ona sada okrenuti na našu stranu te da ćemo biti bolji u realizaciji i opasniji za protivnički gol te da nećemo raditi greške kao na prošloj utakmici jer znamo i sami kakav smo gol primili – naveo je trener.

Konferenciji je prisustvovao i dokapetan ekipe Benedik Mioč koji je podsjetio da je iz Osijeka, odnosno da je nastupao za prvu ekipu.

– Njihovu atmosferu iznutra ne znam, no ako ćemo mi biti pravi i ako smo ispucali sve dječačke pogreške i ako ćemo ponoviti samo fazu obrane, agresivnost i ozbiljnost, onda je vrijeme da i nama krene u realizaciji – poručio je Mioč.

Snimio Tomislav Matijašić.

Mioč je uz to zadovoljan načinom na koji je ušao u sezonu, a spomenuo je da ga je prijašnji trener “gurnuo” na poziciju prednjeg veznog gdje se dobro snašao.

– Zadnju utakmicu nisam bio na nivou, no nadam se da ću u idućoj to popraviti. Motiva imam dosta i nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao. Postoji motiv i zbog poraza od 1:6 od Osijeka u prvom kolu, iako to nije realna slika; svi znamo kako smo izgledali to prvo kolo i trebamo to što prije zaboraviti. Imamo se za što nadati jer stvarno imamo dobru ekipu, dolazimo u šanse, stvaramo situacije, ali nekad radimo neke glupe greškice koje uvijek odu na stranu protivnika. Nadam se da smo ispucali sve te pogreške i da ćemo krenuti uzlaznom putanjom – istaknuo je Mioč.

Ferenčina je uz sve to još naglasio da su bodovi u sutrašnjoj utakmici imperativ.

– Pod obavezno trebamo osvojiti bodove jer smo tri kola bez boda, moramo to okrenuti na pozitivu. Imamo dobru ekipu, no fali nam još tih 20 posto kod nekih igrača, nadam se da će sve biti u redu pa da s optimizmom možemo čekati daljnji tijek prvenstva – zaključio je.

Spomenimo i da su Osječani trenutno petoplasirana momčad lige s 12 osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica, dok je Slaven deveti sa šest bodova manje i jednom utakmicom više.

zatvori