Petak, 17. svibnja 2024.

Na Apaš dolazi Rijeka, trener Ferenčina: Optimističan sam i uvjeren da možemo uzeti bodove

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u sklopu devetog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igrati svoju četvrtu utakmicu na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostit će Rijeku s početkom u 17 sati, a tim je povodom danas u klupskim prostorijama održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Roy Ferenčina rekao kako je lijepo igrati pred domaćom publikom, a naglasio je i važnost Podravskih štuka kao navijačke skupine.

– Očekujem da odigramo dobru utakmicu i tražimo bodove bez obzira na to što znamo da je Rijeka dobra ekipa. Vjerujemo u naše snage i igrače, nadam se da ćemo ponoviti utakmicu kakvu smo igrali s mladom reprezentacijom Hrvatske i dijelove utakmice protiv Dinama. Optimističan sam, svi gledamo pozitivno i jedva čekamo utakmicu da se pokažemo u najboljem svjetlu – rekao je trener.

Snimio Tomislav Matijašić.

Shodno napisima da Rijeka mora pobijediti u Koprivnici, Ferenčina je odgovorio i na novinarsko pitanje je li Rijeka uistinu jedan od kandidata za naslov prvaka ove sezone.

– Ako oni pričaju da moraju pobijediti, ja ću im odgovoriti da mi to moramo učiniti. Vjerujem u svoje igrače kao i oni u svoje, ali da je Rijeka ozbiljan kandidat za vrh, je. Nogomet je nogomet – 11 na 11, pa da vidimo – poručio je.

U Rijeku je nedavno stigao i sjajni Marko Pjaca za kojeg je Ferenčina rekao kako je vrlo dobar igrač.

– Nećemo stavljati flaster, dolazit će do preuzimanja, no nije samo on opasan, ima i drugih igrača. No, moramo misliti i o sebi, i mi smo opasni pa ćemo napasti i nadam se da ćemo biti bolji u realizaciji nego na zadnjoj utakmici – naveo je.

>> Slaven Belupo doveo dva mlada igrača Rijeke

Podsjetimo još i da su redove Farmaceuta ove sezone pojačali Ivan Lepinjica i Adrian Liber, inače bivši igrači Rijeke.

– Normalno je da imaju dodatan motiv da se dokažu. Na njima je da na utakmici pokažu da su pravi igrači, nadam se da će biti i ponajbolji igrači utakmice. Očekujem sve najbolje od njih – kratko je istaknuo.

Nedjeljnom utakmicom za Slavenaše ujedno počinje i serija domaćih susreta pa će tako na Apašu još igrati i s Osijekom te Varaždinom. No, Ferenčina gleda od utakmice do utakmice pa im je zasad najvažniji susret upravo prvi nadolazeći protiv Rijeke, rekao je.

– Vidjet ćemo, uvjeren sam da protiv Rijeke možemo uzeti bodove i to ću prenijeti na svoju ekipu. Malo smo se sad pojačali i mislim da smo u boljoj formi nego prije; protiv Dinama se lomila utakmica i mogla je otići na našu stranu – zaključio je Ferenčina.

Spomenimo za kraj da su Riječani u prvih sedam odigranih utakmica osvojili 13 bodova te su trenutno drugoplasirana momčad lige sa sedam bodova više od koprivničke momčadi. Valja istaknuti da su odigrali i jednu utakmicu manje od Slavenaša. Podsjetimo, u prošloj sezoni, u četiri odigrana susreta, tri puta je slavila koprivnička momčad, a jednom Rijeka.

zatvori