Petak, 10. svibnja 2024.

Mimohodom, svečanom akademijom i polaganjem vijenaca obilježit će se 32. godišnjica preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja

Obilježavanje 32. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja počinje u srijedu 27. rujna.

U 18 sati tako će se održati prezentacija povjesnice i ratnog puta Prvog hrvatskog redarstvenika u Knjižnici i čitaonici Fran Galović. Glavni dio programa održat će se u petak 29. rujna, a počinje svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u 9:30 u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa.

U 10:30 predviđeno je polaganje vijenaca kod Križa života na prostoru bivše Vojarne Ban Krsto Frankopan.

U 11 sati počinje svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi HV-a, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše Vojarne do Florijanskog trga pri čemu će se mimohod kretati ulicom Mihovila Pavleka Miškine do Trga bana Josipa Jelačića.
Nakon toga, s početkom u 11:30, slijedi polaganje vijenaca kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

U 12 sati na rasporedu je svečana akademija u Domu mladih.

– Za sve koji žele sudjelovati u prigodnom programu kod Križa života na prostoru bivše Vojarne, organiziran je autobusni prijevoz. Autobus će po završetku mise biti kod sportske dvorane Branimir u Školskoj ulici. Polazak je predviđen oko 10 sati. Planirano vrijeme odlaska do Zrinskog trga nakon završetka ceremonije je oko 11 sati s parkirališta ispred kampusa – poručili su iz Grada Koprivnice.

zatvori