Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Atletičar Luka Kvaternik osvojio prvo mjesto na Kupu Hrvatske i izborio nastup u kadetskoj reprezentaciji

U Zagrebu je jučer održan prvi dan Kupa Hrvatske i ekipnog Prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje na kojemu su nastupili i atletičari Atletskog kluba Koprivnica te postigli sjajne rezultate.

Naime, u koprivničkom klubu govore da je u utrci na 60 metara za kadete Luka Kvaternik osvojio prvo mjesto, a Lukas Petrić treće. Nastupio je još i Vili Lipuš. Uz to, u utrci na 300 metara za kadete Luka Kvaternik je osvojio treće mjesto, a nastupio je i Dorian Držanić.

U utrci na 60 metara Dora Lovrinović je osvojila osmo mjesto, a još su nastupile i Iris Merc, Eva Šanjić i Dora Šestan.

– Štafeta kadetkinja na četiri puta 100 metara u sastavu Ivana Cenko, Lana Grudić, Sara Podoreški i Dora Lovrinović je osvojila osmo mjesto, a štafeta kadeta na četiri puta 100 metara u sastavu Vili Lipuš, Dorian Držanić, Lukas Petrić i Luka Kvaternik je osvojila osmo mjesto – dodali su u klubu.

Spomenimo i da je u bacanju koplja nastupio Pavao Kos, u skoku u vis Dorian Držanić, u utrci na 100 metara s preponama Ivana Cenko, u skoku u dalj Lana Grudić, Tija Požgaj, Lucija Ferčec i Dora Šestan, u utrci na 100 metara s preponama Vili Lipuš, a u utrci na 2.000 metara Nika Robotić i Zara Rupčić. Kuglu su bacali Lukas Petrić i Pavao Kos, dok su disk bacale Ivana Cenko i Leona Frankol, utrku na 1.000 metara trčao je Leon Strelec, dok su u utrci na 300 metara za kadetkinje nastupile još i Dora Lovrinović, Sara Podoreški, Leona Frankol, Ema Podoreški i Iva Mikulec.

– Nakon prvog dana natjecanja na ekipnom prvenstvu kadeti kluba su na sedmom mjestu s 2.525 bodova, a kadetkinje su na 10. mjestu s 2.446 bodova. Nakon prvog dana natjecanja u kupu kadeti su na šestom mjestu s 40 bodova, kadetkinje na 15. mjestu s 13 bodova, a u sveukupnom poretku Atletski klub Koprivnica je na 10. mjestu s 53 boda u konkurenciji 39 klubova – zaključili su.

Izvor: AK Koprivnica
zatvori