Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Kuća obitelji Premec iz Đelekovca uništena u eksploziji, otvoren račun za donacije

Kuća peteročlane obitelji Premec iz Đelekovca u petak je uništena u eksploziji uzrokovanoj curenjem plina te je ova obitelj u nekoliko sekundi ostala bez svega.

– S obzirom na stupanj oštećenja kuće, potrebno ju je srušiti i izgraditi novu. U cijeli proces pomaganja obitelji Premec uključila se Općina Đelekovec, nesebični sumještani i udruge s područja općine, ali i šire. S obzirom na to da su za izgradnju nove kuće potrebna izdašna sredstva, obitelj Premec otvorila je račun za donacije na koji svi zainteresirani mogu uplatiti financijska sredstva i pomoći ovoj obitelji da ponovno dobije krov nad glavom. Broj računa je: HR1023860023101041008 (Goranka Premec) – rekla je načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec.

Vijest o nesreći koja je zadesila obitelj Premec šokirala je i članove Nogometnog kluba Osvit iz Đelekovca pa je klub stoga odlučio da sav prihod prikupljen na nedjeljnoj utakmici protiv Starigrada preda ovoj obitelji. Za vrijeme trajanja utakmice dobrovoljni prilog se mogao staviti i u posebnu kutiju za donacije.

Humanitarni značaj imao je i nogometni susret Tomislava iz Drnja i Graničara iz Đurđevca s obzirom na to da je drnjanski klub također sav prihod od prodaje ulaznica odlučio predati unesrećenoj obitelji kako bi im se pomoglo u ovoj teškoj situaciji. Gledatelji su također mogli ostaviti dodatan dobrovoljni prilog.

Tekst pripremili Adela Zember Antolić i Tomislav Matijašić.

zatvori