Subota, 27. travnja 2024.

‘Križevo u Šemovcima’ donosi degustaciju vina, malu vatrogasnu olimpijadu, bogatu gastronomsku ponudu, rekreaciju te Županijsku tamburašku smotru

Manifestacija “Križevo u Šemovcima” ovog vikenda donosi degustaciju vina lokalnog vinogorja, malu vatrogasnu olimpijadu, bogatu gastronomsku ponudu, rekreaciju te Županijsku tamburašku smotru.

Pripremljen je bogat i raznovrsni program koji počinje već u petak 15. rujna u 16 sati kada će KUD Zvirišće održati Dan otvorenih vrata etno kuće i seoskog dvorišta, a onda u 17 sati na istom mjestu i degustaciju vina šemovečkog vinogorja. Odlična je ovo prilika da se upoznate s baštinom zavičaja i lokalnom gastronomskom ponudom!

Prvi dan manifestacije završit će u kulturno-umjetničkom tonu pa će tako u 18 sati uslijediti otvorenje stalnog prikaza “Od lana do platna” i nastup tamburaša u zgradi škole, također u organizaciji KUD-a Zvirišće.

Dan nakon, u subotu 16. rujna, program počinje već u 10 sati malom vatrogasnom olimpijadom koja će se održati u dvorištu Društvenog doma u organizaciji DVD-a iz Šemovaca. Nakon toga, na istoj lokaciji u 11 sati počet će i prodajna izložba slasnih domaćih kolača koje će pripremiti vrijedne članice Udruge žena iz Šemovaca, a u 14 sati uslijedit će bogat ručak za sve mještane i goste. Tijekom subote mališani će se moći igrati na napuhancima.

Aktivnosti neće izostati niti u nedjelju 17. rujna – u 10:45 položit će se vijenci i upaliti svijeće za pokojne mještane na Mjesnom groblju u Šemovcima, a u 11 sati u crkvi Uzvišenja sv. Križa počet će svečana sveta misa. U 13 sati potom će u dvorištu Društvenog doma početi biciklijada i druženje uz lepinje, a vrhunac zbivanja bit će Županijska smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava koja će početi u 16 sati u Društvenom domu. Dodatan značaj smotri daje i pokroviteljstvo Hrvatskog sabora kulture. Naravno, i u nedjelju je za sve mališane osigurana cjelodnevna igra na napuhancima.

Dođite ovog vikenda u Šemovce, proslavite s mještanima danje njihovog mjesta i uživajte u manifestaciji “Križevo u Šemovcima”!

zatvori