Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Koprivnički folkloraši oduševili u Češkoj, Šešić: Naš cilj oduvijek je bio očuvanje i promocija naše kulturne baštine

Folklorni ansambl Koprivnica prošlog je tjedna nastupio na 28. Međunarodnom festivalu folklora u pitoresknom gradu Písek u Češkoj.

Iz ansambla su istaknuli kako su sve prisutne oduševili svojim izvanrednim nastupima, istaknuvši svoju ulogu kao neprocjenjivo kulturno dobro i predstavljajući Grad Koprivnicu, Koprivničko-križevačku županiju te Republiku Hrvatsku.

– Naš cilj oduvijek je bio očuvanje i promocija naše kulturne baštine. Ponosno smo predstavljali naše korijene na ovom međunarodnom festivalu i izuzetno smo zahvalni što smo imali priliku dijeliti našu tradiciju s češkom publikom – naglasila je Nada Šešić, predsjednica Folklornog ansambla Koprivnica.

Na festivalu su sudjelovale renomirane folklorne grupe iz Španjolske, Poljske, Mađarske, Austrije i Češke, a Folklorni ansambl Koprivnica s ponosom je predstavljao bogatu hrvatsku tradiciju.

– Ansambl je plesovima i pjesmama Podravine, Zagorja i Međimurja oduševio publiku, prenoseći bogatstvo i raznolikost hrvatske tradicije. Njihov živahni nastup, usklađeni koraci i predivne melodije osvojili su ne samo pažnju, već i srca svih prisutnih. Posebno emotivan trenutak uslijedio je kada je ansambl iznenadio češku publiku izvedbom češke pjesme – ustvrdili su u ansamblu.

Izvan pozornice, članice i članovi ansambla iskoristili su priliku za istražiti grad, sudjelovati u kulturnoj razmjeni te naučiti segmente tradicionalnih plesova iz različitih zemalja.

– Članovi su stvorili su nova prijateljstva i trajne uspomene, koja će sigurno rezultirati novim gostovanjima i projektima. Strast prema folklornim izričajima, duboka posvećenost tradiciji te izvanredni nastupi ponovno su potvrdili njegovu ulogu kao najboljeg ambasadora hrvatske kulture i nasljeđa – naglasili su.

Dodajmo kako za članove ansambla nema predaha jer nastavljaju s aktivnostima, spremaju se za nove projekte i daljnji rad na promicanju i očuvanju kulturne baštine.

– Stoga, ako želite stvarati trajne uspomene, putovati i razvijati nova prijateljstva te doprinijeti očuvanju hrvatske tradicije i kulture, pozivamo vas da nam se pridružite – zaključili su.

Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica
Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica
zatvori