Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Koprivnički atletičari izvrsni na polumaratonu u Varaždinu

Atletičari iz Atletskog kluba Koprivnica nastupili su na 29. Joma Varaždinskom polumaratonu u sklopu pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske.

Muška ekipa u sastavu Oliver Orešić, Ino Šepec i Nikola Tucković zauzela je odlično 10. mjesto.

– Kod muškaraca najbrži je bio Orešić i u kategoriji MS osvojio je 11. mjesto. U istoj kategoriji Tucković je osvojio 22. mjesto, dok je Šepec zauzeo 29. mjesto. Valja još spomenuti kako je Mario Martinčić osigurao 35. mjesto – ističu iz kluba.

U kategoriji M40 Nikola Kovačić osvojio je 37. mjesto, Tomislav Cesar je u kategoriji M45 osigurao 29. mjesto, dok je u istoj kategoriji Hrvoje Rupčić ostvario 20. mjesto.

U kategoriji M50 najbolje se iskazao Mirko Antoljak koji je osvojio šesto mjesto.

Medalje su osvojili Josip Jagarinec koji je bio treći u kategoriji M50 i Zvonko Vrhovski koji je bio drugi u kategoriji M60.

Kod žena je najbrža bila Vanja Rupčić te je u kategoriji Ž40 osvojila sedmo mjesto. Ivana Merc osvojila je sedmo mjesto u kategoriji Ž45, a sedmo mjesto osvojila je i Marija Vladušić u kategoriji Ž50.

U sklopu natjecanja održane su i dječje utrke.

– U utrci na 500 metara za djevojčice 2012./2013. godište Zara Štefanić osvojila je prvo mjesto, dok je Nika Tucković osvojila 12. mjesto. Kod godišta 2014./2015. Ema Štefanić je osvojila sedmo mjesto – navode iz kluba.

Izvor: Atletski klub Koprivnica
Izvor: Atletski klub Koprivnica
zatvori