Srijeda, 8. svibnja 2024.

Igralište Osnovne škole Ivan Lacković Croata ide u rekonstrukciju, Sobota: Uz mjesto za održavanje sportskih aktivnosti, bit će to i okupljalište mladih

Školsko igralište Osnovne škole Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu ide u rekonstrukciju, a potpisan je i ugovor vrijedan 181.000 eura.

Ugovor o javnoj nabavi radova danas su potpisali župan Darko Koren i izvođač radova Krešimir Habijanec, a župan je tom prilikom istaknuo kako nastavljaju s ulaganjem u poboljšanje materijalnih uvjeta za učenike i nastavnike.

– Ovaj će projekt pozitivno utjecati na cijelu lokalnu zajednicu. Uz novu školsku sportsku dvoranu čiju smo izgradnju dovršili u partnerstvu s Općinom Kalinovac, učenici će imati i adekvatne vanjske sportske prostore. Takva nas ulaganja doista vesele, a zahvaljujem i izvođaču radova i vjerujem da će se projekt uspješno realizirati – kazao je.

Načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota kazao je kako će se ovim projektom zaokružiti jedna lijepa priča.

– Ovim projektom će se zaokružiti lijepa priča ulaganju u našu osnovnu školu te zahvaljujem svima na suradnji i podršci. Uz mjesto za održavanje sportskih aktivnosti, vjerujem kako će igralište biti i okupljalište mladih koji će dobiti odlično mjesto za svoja druženja – dodao je.

Mirjana Bazijanec, ravnateljica Osnovne škole Ivan Lacković Croata, rekla je kako se učenici, roditelji i nastavnici vesele novom i modernom igralištu koje će činiti odličnu cjelinu s novom dvoranom.

Površina samog igrališta je oko 1.600 kvadratnih metara, a postojeće asfaltno igralište će se strojno razbiti i izradit će se novi sloj na koji će se staviti visokoelastični sustav na bazi akrilnih smola za sportske površine. Radit će se novi temelji i ograda oko igrališta te odvodnja prostora igrališta. Na novom igralištu montirat će se aluminijski golovi, jednocjevna košarkaška konstrukcija te će se iscrtati linije za košarku i rukomet.

Spomenimo kako je rok za dovršetak radova 70 dana od potpisivanja ugovora.

zatvori