Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Završila još jedna Olimpijada čitanja, u gradskom parku nagrađeni marljivi mali čitači i čitačice

U koprivničkom gradskom parku večeras je održana završna svečanost ovogodišnjeg izdanja Olimpijade čitanja, programa koji provodi Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

Podsjetimo, Olimpijada čitanja provodi se već osmu godinu, a osmislile su ju knjižničarke Dječjeg odjela koprivničke knjižnice. Cilj programa pritom je motivirati djecu na čitanje iz užitka, usavršavanje vještina čitanja i razumijevanja pročitanog te stjecanje boljeg samopouzdanja kada krenu u školu.

– Ove godine prijavilo se ukupno 217 učenika od prvog do četvrtog razreda. Aktivno ih je sudjelovalo 197, a pročitali su ukupno 3.240 knjiga što je identično s rezultatima prošle godine. U prosjeku pročitano je čak 16 knjiga po sudioniku. Čak 37 učenika primilo je zlatnu medalju za pročitanih 40 knjiga, a dodijeljene su i srebrne te brončane medalje – naveli su u knjižnici.

Završnu svečanost vodile su pritom ambasadorice čitanja koprivničke knjižnice Karolina Điko, učenica prvog razreda koprivničke Gimnazije Fran Galović, i Maria Milanović Vugrač, učenica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž uručivala je priznanja i medalje.

 

Završna svečanost Olimpijade čitanja u gradskom parku

Objavljuje Drava.info u Utorak, 12. rujna 2023.

 

zatvori