Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Održana Mala vatrogasna olimpijada u Šemovcima, Perok: To je postala tradicija, obećali smo sudionicima da ćemo se vidjeti i iduće godine

U sklopu Križeva u Šemovcima održana je danas Mala vatrogasna olimpijada u dvorištu Društvenog doma DVD-a Šemovci.

Mario Zvonar, predsjednik DVD-a Šemovci, kazao je kako je na olimpijadi sudjelovalo 12 ekipa iz okolnih dobrovoljnih društava i vatrogasnih zajednica.

– Drago nam je da su se svi tu okupili i da je ovaj događaj tako prepoznat te dobro uhodan. U našem mjestu nastojimo motivirati djecu da nam se pridruže i uvijek primamo nove članove – istaknuo je.

Pobjednici olimpijade bili su članovi Vatrogasne zajednice općine Novo Virje, drugo mjesto pripalo je domaćinima iz društva Šemovci, dok su treće mjesto zauzeli članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Miholjanec.

>> FOTO/VIDEO: KRIŽEVO U ŠEMOVCIMA Predstavljena Etno kuća KUD-a Zvirišće, prikazani zaboravljeni običaji, a uživalo se i u dobroj kapljici

Načelnik Općine Virje Mirko Perok kazao je kako su se djeca dobro zabavila te najavio što posjetitelji još mogu očekivati u sklopu Križeva.

– Bilo je puno ekipa i djeca su se lijepo zabavila. Mala olimpijada postala je dio tradicije i obećali smo sudionicima da ćemo se vidjeti i iduće godine. Dan mjesta Šemovci za sada protječe odlično. Sutra će se održati i sveta misa, polaganje vijenaca, a u popodnevnim satima smotra tamburaških sastava iz Koprivničko-križevačke županije – istaknuo je te dodao kako poziva sve da se pridruže slavlju.

Spomenimo kako je održana i prodajna izložba kolača u organizaciji članica Udruge žena Šemovci nakon koje je priređen ručak za sve goste i uzvanike. Za one najmlađe osigurana je cjelodnevna igra na napuhancima.

Objavljuje Drava.info u Subota, 16. rujna 2023.

zatvori