Nedjelja, 12. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Održan skup o povijesti Miholjanca uz 100 godina Fratrovca, Cik: Fratrov zdenec objedinjuje prirodnu i kulturnu turističku ponudu

Na 100. obljetnicu uređenja i otvorenja popularnog izletišta Fratrov zdenec u Miholjancu, održana je prigodna proslava.

Organizator događanja bili su Općina Virje i Turistička zajednica područja Središnja Podravina, a suorganizatori Mjesni odbor u Miholjancu, Župa sv. Mihovila i Družba Braća Hrvatskoga Zmaja.

U Društvenom domu u Miholjancu održan je skup koji je posvećen povijesti Miholjanca na kojem je rezultate istraživanja povijesti podravskog sela održalo nekoliko znanstvenika i istraživača. Među njima su profesor s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Hrvoje Petrić, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i arheolog Robert Čimin, istraživač srednjovjekovne povijesti Podravine Ranko Pavleš i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina i povjesničar Nikola Cik.

– Jedni drugima možemo obećati da će nam Fratrovec biti češće u mislima i u našim planovima. Turistička ponuda našeg se kraja uglavnom bazira na prirodnim i kulturnim znamenitostima, a Fratrov zdenec objedinjuje to oboje. Ne vidim razlog da on opet ne postane popularno izletište i prepoznatljiva točka u Podravini – naglasio je Cik.

Ispred Općine Virje prisutnima se obratio načelnik Mirko Perok.

– Općina Virje u svom proračunu svake godine izdvaja velika sredstva za očuvanje kulturne baštine pa tako i ove ulažemo oko 200.000 eura u revitalizaciju naše stare škole, a naravno da će na red doći i Fratrovec – poručio je načelnik.

Tekst: Silvija Zidar

 

[Općina Virje- Miholjanec]
Povijest Miholjanca uz 100 godina Fratrovca🍀
Turistička zajednica područja Središnja Podravina

Objavljuje Drava.info u Petak, 8. rujna 2023. 

zatvori