Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Ministar Šime Erlić u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji: Zajedničkim snagama pripremamo projekte koji su od interesa za sve stanovnike županije

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je bio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, a sve je započelo radnim sastankom u zgradi Županijske uprave.

Nakon radnog sastanka ministar se sa suradnicima uputio u Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek gdje je također sudjelovao na sastanku, a potom i u obilasku prostora bolnice.

– Drago mi je da sam ovdje jer već neko vrijeme planiramo doći vezano uz otvorena pitanja javnih projekata kojih ovdje ne manjka. Realiziran je čitav niz projekata čime se pokazuje kapacitet županijskih institucija, župana i Županijske uprave koja se bavi europskim fondovima i projektima. Moramo spomenuti i Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije PORA putem koje su realizirani projekti vrijedni 470 milijuna eura kroz prethodnih šest godina – istaknuo je ministar Šime Erlić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Navodi kako je najviše sredstava iz fondova pribavljeno za energetske obnove, promet i obrazovanja.

– Moguće je sve to vidjeti i u Centru kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji i u bolnici. A danas smo na radnom sastanku s ravnateljem bolnice dr. Matom Devčićem prošli ključne projekte koji se planiraju realizirati iz nove financijske perspektive – rekao je Erlić.

Dodao je i kako će u narednom vremenu biti puno dostupnih sredstava za povlačenje te da je važno identificirati izvore financiranja.

– Komuniciramo često da imamo nikad više dostupnih sredstava, riječ je o više od 25 milijardi eura. No, važno je da se projekti pripremaju kako bi se mogli usmjeriti prema natječajima kojih će kroz iduću godinu biti sve više. Sa županom Darkom Korenom i njegovim timom smo već i prošli neke projekte, a bitno nam je da se oni pripremaju jer bez partnerstva s lokalnim jedinicama samouprave ne možemo biti uspješni u povlačenju sredstava – kazao je.

Za kraj je najavio buduću suradnju te sve projekte koji će se moći ostvariti uz korištenje europskih fondova.

– Puno će sredstava biti i dalje za javne ustanove i mogućnosti ulaganja u proenergetsku učinkovitost u razdoblju koje je pred nama. Vjerujem da će fondovi nastaviti pričati pozitivne i lijepe priče te da će se standard još više podizati. Tu smo da zajedničkim snagama pripremamo projekte koji su od interesa za sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije – zaključio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zahvalio je ministru i njegovim suradnicima te naglasio kako naša županija spada u područje velikih kapitalnih investicija nacionalnog značaja.

– Ministar Erlić je došao na radni sastanak u zgradu Županijske uprave ujutro, a nakon toga smo sada ovdje u bolnici i kasnije u CEKOM-u. Upravo su to projekti koji najbolje pokazuju što se radi u našoj županiji, a što je financirano i sredstvima Europske unije. Informirali smo ga o tome što smo sve u posljednje vrijeme u tom smislu činili i za što smo koristili fondove – rekao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić zadovoljan je što je ministar Erlić prepoznao koprivničku bolnicu i Koprivničko-križevačku županiju kao mjesto gdje treba doći i osobno se uvjeriti u dinamiku projekata.

– Mi smo ovih dana završili ciklus višegodišnjih ulaganja europskih sredstava u bolnicu, a ukupan iznos tih ulaganja iznosi oko 13 milijuna eura. U narednom vremenu imamo dosta planova i aktivnosti te vjerujemo kako će posjet ministra doprinijeti dodatno dinamici i interesu Vlade Republike Hrvatske za ulaganja u Koprivničko-križevačku županiju i bolnicu – kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dodajmo kako je službeni posjet ministar Erlić završio razgledavanjem prostora u Centru kompetentnosti.

Spomenimo da su u radnom posjetu uz ministra bili njegovi suradnici ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota, glavna savjetnica Anđela Tadić, glasnogovornica Nataša Pavić i viša stručna savjetnica Biljana Kovač. U Županijskoj upravi uz župana su ih dočekali predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dr. Mato Devčić te županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

Ovaj programski sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

 

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić obilazi CEKOM u Koprivnici

Objavljuje Drava.info u Petak, 15. rujna 2023. 

zatvori