Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Veronika Vilk najtrofejnija je hrvatska hrvačica: Moj trud, podrška obitelji, naporni treninzi i vjera u sebe isplatili su se više nego što sam ikada mogla zamisliti

Slatinčanka Veronika Vilk, ujedno i koprivnička srednjoškolka, osvojila je naslove balkanske, europske i svjetske prvakinje u hrvanju, u slobodno vrijeme ima veliku strast za kuhanjem i pečenjem kolača i torti, a uz podršku obitelji i trenera spremna je hrabro se suočiti sa svim novim izazovima.

Ova 17-godišnja hrvatska hrvačica dolazi iz malog mjesta Slatine gdje, potaknuta pričama tate koji je bio hrvač, i sama aktivno počinje trenirati hrvanje u Hrvačkom klubu Slatina uz trenera Marija Petraka.

>> SJAJAN USPJEH Hrvačica Veronika Vilk osvojila titulu svjetske prvakinje

– Trener Mario bio je uz mene od samog početka moje hrvačke karijere, uz mene je sve ove godine, i uvijek je tu za mene. Osim trenera Marija, moji roditelji i brat uvijek su me hrabrili, motivirali i vjerovali u mene što mi je pomoglo da se suočim s izazovima hrvačkog svijeta – govori Veronika i dodaje kako su joj neizmjerna podrška obitelji i vjera u njene sposobnosti dali snagu da se nosi sa svim preprekama u životu.

Neki od dosadašnjih Veronikinih uspjeha su srebrna medalja s Balkanskog prvenstva U15, srebrna medalja sa Svjetskih školskih igara U15, brončana medalja s Europskog prvenstva (U15 i U17), brončana medalja sa Svjetskog prvenstva U17, brončana medalja s Balkanskog prvenstva U17 te ovogodišnji naslovi balkanske, europske i svjetske kadetske prvakinje. Osim što je na europskom i svjetskom prvenstvu dominirala izborivši na oba prvenstva sve četiri uvjerljive pobjede, Veronika je donijela i prvo svjetsko zlato za Hrvatsku u svim uzrasnim kategorijama.

– Osvojila sam naslove balkanske, europske i svjetske prvakinje, što me ispunjava ponosom i srećom. Svaka medalja nosi priču o radu, izazovima i strasti koji su mi bili vodiči na ovom nevjerojatnom putovanju. Kroz sve ove uspone i padove, shvatila sam da je hrabrost ključna. Hrabrost da se suočimo s promjenama, preprekama i neizvjesnošću. Hrabrost da vjerujemo u sebe čak i kad je teško. Ovo je samo početak, i sigurna sam da ću zahvaljujući svima koji su mi podrška i koji vjeruju u mene u budućnosti donijeti još mnogo uspjeha – priča mlada Veronika.

Kako je napredovala u karijeri, donijela je odluku da se preseli u Koprivnicu radi nastavka školovanja. Ondje počinje trenirati u Hrvačkom klubu Podravka, pod vodstvom trenera Ivana Lončarića.

– Preseljenje je bio korak prema ostvarenju mojih snova. Ondje sam nastavila svoj uspon uz pomoć trenera Ivana koji je uz mene otkad sam došla u Podravku te ima rješenje za svaki problem koji izbije u procesu priprema. Trener Ivan je trener s velikim hrvačkim iskustvom te je upoznat s najnovijim metodama trenažnih procesa – istaknula je Veronika.

No nisu samo uspjesi ono što čini ovu priču posebnom.

– Treninzi su bili izazovni, ali nikada nisam odustala. Svaki trening je prilika za napredak, za učenje nečega novo i za pomicanje vlastitih granica. Moja predanost i strast prema hrvanju su me nosile kroz teške trenutke i pomoći će mi da i dalje rastem prvo kao osoba, a zatim kao sportašica – zaključila je Veronika zahvalivši svima koji su bili dio njenog nevjerojatnog putovanja uz obećanje da će i dalje s ponosom nositi i braniti boje Lijepe naše, nastaviti se truditi i davati svoj maksimum te inspirirati druge da slijede svoje snove bez obzira na prepreke.

zatvori