Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO: VATROGASNO NATJECANJE Fras Venus: Shvatili smo da nam ponestaje aktivnosti za djecu od šest do 12 godina

Na nogometnom igralištu Nogometnog kluba Kladare u blizini Pitomače održano je prvo regionalno vatrogasno natjecanje Koordinacije istok za djecu od šest do 12 godina.

Na natjecanju su sudjelovali članovi i članice vatrogasnih postrojbi iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Na ovo regionalno vatrogasno natjecanje mogle su se prijaviti prve tri najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji iz pet županija istočne Hrvatske pa je tako sudjelovalo 27 natjecateljskih ekipa, od čega je prijavljeno 13 ekipa ženskog pomlatka te 14 ekipa muškog pomlatka.

– Shvatili smo da nam ponestaje aktivnosti i natjecanja višeg ranga upravo za kategoriju natjecanja od šest do 12 godina pa je na prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice izmijenjen pravilnik i organizirano ovo regionalno natjecanje vatrogasnog pomlatka. U Virovitičko-podravskoj županiji u gotovo svim mjestima imamo dobrovoljna vatrogasna društva, a samim time i vatrogasni pomladak što možemo zahvaliti rukovodstvu vatrogasnih postrojbi, predsjednicima, zapovjednicima i voditeljima mladeži koji shvaćaju koliko je važan ovaj segment u našim postrojbama i za našu zajednicu – rekla je zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus naglasivši kako se i dalje planiraju ovakva natjecanja kroz svih pet županija na području koordinacije istočne Hrvatske.

Ukupno 270 sudionika natjecalo se u vatrogasnoj vježbi s brentačama, štafetnoj utrci i vatrogasnim igricama poput spajanja cijevi, novčića u čaši, bacanja loptice za badminton i kuglanja. Za sve natjecatelje osigurane su medalje, dok su sve ekipe dobile diplome za sudjelovanje. Najbolje tri ekipe iz kategorija ženskog i muškog pomlatka osvojile su i prigodne nagrade.

U vatrogasnim igricama ženskog pomlatka najbolja ekipa bila je DVD Nuštar, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Kešinci, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD Beljevina.

U kategoriji muškog pomlatka najbolji su bili DVD Turanovac, zatim DVD Slavonski Šamac-Kruševica te DVD Špišić Bukovica.

U ukupnom poretku ženskog pomlatka najbolja je bila ekipa DVD Vetovo, drugo mjesto pripalo je DVD Beničanci dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD Beljevina. U kategoriji muškog pomlatka prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Špišić Bukovica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Orubica te je treće mjesto zauzela ekipa DVD Bočkinci.

Uz domaćine iz DVD-a Kladare i ostale brojne posjetitelje natjecanju su prisustvovali i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković, tajnik zajednice David Tržić, predsjednica savjeta vatrogasne mladeži Marina Blažević te predstavnici vatrogasnih zajednica Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

zatvori