Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Vakula predstavio slikovnice: Veseli me što sam djeci iz svoje Pitomače prenio spoznaje o meteorološkim elementima

Poznati meteorolog Zoran Vakula predstavio je svoju slikovnicu serijala “Vremenske priče” u Centru za kulturu Drago Britvić u Pitomači.

Tako su skupine Lavići i Pčelice iz Dječjeg vrtića Potočnica te učenici nižih razreda Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača dobili priliku na zanimljiv i zabavan način učiti o meteorologiji i meteorološkim elementima.

– Veseli me da sam prvi put imao šansu razgovarati s djecom iz svoje Pitomače i barem malo ih educirati o meteorološkim elementima, da dobiju neke spoznaje o kiši, snijegu, vjetru i kako sve to nastaje. Također, treba li se paziti munja, gromova, olujnog vjetra, je li snijeg samo dobar ili je možda i loš, da paze i gledaju oblake, da slušaju vremenske prognoze i upozorenja – rekao je Vakula.

Slikovnice su nastale 2021. godine u suradnji s poznatim ilustratorom i karikaturistom Nikom Titanikom, a do sada su objavljeni naslovi “Vjetropirasta”, “Oblačasta”, “Sunčasta”, “Pahuljasta” i “Kapljičasta”.

– Svi ovi naslovi već su u mnogobrojnim knjižnicama, vrtićima i školama diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Uskoro izlazi i “Munjasta” koja će govoriti o munjama i gromovima te se nadam da će ona opravdati povjerenje koje za sada ima. Kroz dosadašnje promocije u svim krajevima Hrvatske primjećujem da zanimanje postoji i vidljivo je da ove slikovnice djeca vole i čitaju – zaključio je Vakula.

Spomenimo da je organizator bila Knjižnica i čitaonica Pitomača.

zatvori